Esemete- ja külastajaterikas oli seitsmendat korda koostöös käsitöötoaga koostatud näitus „Teeme veel": kolme-pooltsada näituseeset käis vaatamas ligi poolteistsada külastajat.

Maikuisel muuseumiööl, mille teemaks oli „Öös on aardeid", käis üle saja seitsmekümne inimese hilisõhtuni vaatamas Viljandi muuseumi kollektsioonist pärit relvakogu. Lapsed kuulasid aardejutte, joonistasid nende põhjal pilte ja osalesid koos täiskasvanutega aardeotsimismängus. Museaalide transpordil oli isiklikult suureks abiks linnapea Ervin Tamberg, muuseumiöö korraldamisel Mõisaküla raamatukogu direktor Evi Oissar ja kooli ning lasteaia direktor Pirje Usin oma meeskonnaga. Saalis suhtlesid külastajatega Maie Leimann, Juta Jalakas, Linda Mägi ja Maie-Marie Tamm. 2012. aastal toimub muuseumiöö 19. mail teemal „Öös on kino".

Jätkuna kodukandipäevade aegu avatud näitustele on veel võimalik vaadata väljapanekut, mis on pühendatud Mõisaküla muuseumi rajajale Valter Ilisonile, kelle sünnist möödus 90 aastat. Samuti näeb fotonäitust „Pildikesi Mõisakülast", mis annab ülevaate kõigest huvitavast, mis toimunud linnas viimase aasta jooksul.

Muuseumikülastajaid oli sel aastal rõõmustavalt ligi üheksasada, kaugeimad neist USA-st New Yorgist ja Bostonist. Seoses „Europeade" festivaliga külastasid muuseumi suveaias meeleoluka etenduse andnud Iiri noored stepptantsijad. Lisaks oli uudistajaid Lätist, Indiast, Saksamaalt, Prantsusmaalt ja kõige rohkem Soomest.

Muuseumi kogudes on 17 400 üksust, sealhulgas fotod, dokumendid, raamatud jne. Pidevalt on saalis vaadata üle tuhande eksponaadi. Vahetatavate näituste kaudu on hea võimalus pakkuda külastajatele uusi muuseumielamusi.