Mõisaküla kultuurimajas 10. detsembril korraldatud laadalt võis osta nii kohalike tegijate käsitööesemeid ja omatoodangut kui ka jõuludeks sobilikku kaupa kaugematelt pakkujatelt.

Juhendaja Juta Jalakas müüs kohaliku käsitöötoa meistrite loomingut, mida jätkus ka õnneloosideks kahasse EELK Mõisaküla kogudusega, keda esindasid laadal Niina Jegorova ja Aino Laas. Kohaliku nelipühikiriku kaupluse Jätkub Rõõmu müügilaua taga kutsus loteriiõnne proovima Kaja Õigus, pakkudes kõrvallaual müüa nii oma ematalust pärit mett kui mitme tervisehäda vastu aitavat taruvaigutõmmist. Mett müüsid ka Maie Lend Rähni talust ja Maile Kreevs Sossemetsa talust. Viimane pakkus ka villast lõnga ja kohevaid lambanahku.

Koolitüdrukud Gerel Ilumäe ja Viktoria Siigur pakkusid saalis omatehtud magusaid küpsetisi.

Baariletis oli hea minek Mõisaküla naispere küpsetatud jõulusaial, pirukatel ja kohupiimakorbil. Kohevad korbid oli Evi Oissar küpsetanud Pajumäe talu kohupiimast, mida ta kood jogurtitega ka müüs.

Leida Nurk Hallistest oli laadal oma tunnustatud telgedel kootud vaipadega. Müüjad Kilingi-Nõmmelt pakkusid pakikestes erinevaid Saksa taimeteesid. Kaugeimad kauplejad olid Mõisakülas Paidest ja koguni Riiast, olles laadast teada saanud internetist.

Õisu mõisahoovis käis 11. detsembril kohaliku rahvaseltsi korraldatud laadalt sombuse ilma kiuste läbi sadakond põhiliselt kohalikku ostjat. Ka kaubapakkujad olid enamasti omakandist: Siili Äri maitsva seljanka ja pasteetide, Silvia Põder hõrgutavate jõuluhanede.

Silvi Saar suurepäraste lihapirukatega. Aino Viidik müüs Õisu käsitööringi kudumeid, oma näputöid pakkus Hilje Tamm. Hillar Nassar Päidrest oli platsis suuskade ja suusavarustusega, Abja-Vanamõisa meister Priit Retsep oli saabunud oma korvilastiga. Kauplejaid oli ka Karksi-Nuiast ja Viljandist.

„Kontakte ja meiliaadresse on lisandunud, see teeb kevadlaada korraldamise lihtsamaks," jäi ette mõeldes laadaga rahule Õisu rahvaseltsi aseesimees Tiina Triksberg. Koos Merju-Mai Leiaruga olid nad jõululaada peakorraldajad. Laadaliste poolt seekord korjanduskarpi annetatud ligi 90 eurot kuluvad seltsil marjaks ära vastlapäeva ettevalmistamisel. Kevadlaadalt loodetakse Triksbergi sõnul koguda annetusi vastlapäevast märksa kulukama jaanipäeva korraldamiseks.