Kui lõppevale aastale tagasi vaadata, siis peab ütlema, et on olnud ta sündmuste­rohke ja huvitav, sellesse on mahtunud rõõme ja traagikat, vaikelu ja vapustusi. On varisenud aastakümneid võimutsenud autokraadid, on olnud igat värvi, veriseid ja vähem veriseid revolutsioone, majan­duskrahhe jpm.

Kodusel Maarjamaal ole-me õnneks läbi saanud suurte vapustuste­ta, vähemalt verevalamiseta. Poliitilist solki on voolanud küll omajagu ja isa­maalistel poliitikutel on tükk tegu oma palge puhtakspesemisega, aga küll see kõik maha rahuneb ja läheb ilmselt vanasoodu edasi. Ja kui ei lähegi, ei muu­tu tavainimese jaoks midagi. Koduvald on elanud sel aastal töist elu. Majandusraskustest hoolimata saadi hak­kama mehetegudega. Valmis uus perears­tikeskus, millest alles eelmises lehenumb­ris juttu tegime. Rannu alevik on täiene­nud mitme nägusa ja heakorrastatud uus­ehitisega. Valmis nimelt OÜ Melior M tootmishoone, millest ühes varasemas lehenumbris juttu oli. Väliselt on valmis ka Harry Metalli tootmishoone, mis annab asulale juba tööstuslikku ilmet. Loo­detavasti kirjutame neist veidi lähemalt järgmises lehenumbris.

Toimetajal algab selle lehenumbriga kol­mas aastaring ja selle puhul südamlikud tänusõnad kõigile abistajatele ning kirju­tajatele!

Vallavolikogu ja -valitsuse nimel ja isikli­kult enda poolt kõigile rahulikku jõuluaega ja head vana aasta lõppu! Kohtumiseni aastal 2012.