Väga ilus ja hingestatud mäng, mida nautisid ka päris rohkearvuliselt kohalolnud pealtvaatajad.

Alagrupi viimases paremusjärjestust mitte mõjutanud mängus võideti Pärnut 84:74.

Vahegrupi esimeses mängus kohtuti BC Kalev/Cramo II - ga. Võõrsil peetud kohtumises jäädi kohe taha ja kolmanda veerandi algul oli kaotusseis juba 34:54. Siis aga hakkasid visked minema ning normaalaja lõpus oli võimalik ka võidukorv visata. Seda teha siiski ei õnnestunud. Lisaajal panid meie mehed aga oma paremuse maksma ja magus võit tuli skooriga 92:88. Hiilgava mängu tegi Sven Pugonen,(2p visked 9/8, 3p 9/3, vv 4/3) kes viskas üleplatsimehena 28 punkti. Mihkel Magarilt 15 p, Raido Villersilt 13p + 13 lauapalli, Joosep Kivimäelt 11 p. Visketabavusega väljakult võis rahul olla, vabavisetega aga jälle mitte (29/14, 48 %).

Poolaeg oli küll võrdsete lahing, kuid teisel poolajal, kui jalad kõhu alt välja võtsime, võidus enam kahtlust polnud. Pärnu meistriliiga satsi duubelvõistkonna vastu oli taas veidi õnne, kuna vastasmeeskonna üks liidreid, suvel ilmselt koondisegi kutse saav Toomas Raadik eksis otsustavatel vabavisetel ning jättis meile võimaluse lisaajal vead parandada. Ülesanne täidetud ja neljas võit tabelis. Hooaja avakaotus tuli vastu võtta võõrsil tiitlikaitsja Kohila Spordiklubilt. Alt vedas peamiselt visketabavus igas distsipliinis.Teinegi ring algas taas raskelt, kui puhtalt vaid toore jõu arvelt suutsime jälle võita Scanweld/Eesti Näituste meeskonda. Tabeli teine kaotus tuli vastu võtta Tallinnas SK Marcuse meeskonnalt. Kaotuse peapõhjuseks oli taas äärmiselt kehv tabavus vabaviskejoonelt. Kerge võit tuli kodusaalis Paide vastu ning raskelt üks siiani magusamaid võite ka tiitlikaitsja Kohila üle. Tõsi, vastastel puudus kaks olulist eesliinimängijat, kuid esiliiga puhul on see paljudel võistkondadel tavapärane probleem. Viimases mängus alistasime juba pingevabalt mängides teist korda Pärnu duubelmeeskonna.Tugevamasse vahegruppi pääses lisaks meile alagrupist Kohila (kaasa võeti kolm võitu ja kaotus) ja SK Marcus (1-3). Meie saagiks jäi kaks võitu ja kaks kaotust. Kui vaadata teiste alagruppide tulemusi, siis kõige suurem üllatus oli loomulikult Võru KK neljas koht ja jäämine nn alumisse ehk nõrgemasse vahegruppi. Alles eelmisel hooajal meistriliigas mänginud Lõuna-Eesti klubi on ka üks kahest, kes kasutab esiliigas võõrleegionäri abi. Huvitava faktina võib lisada, et esiliigas on veel kaks meeskonda, keda Tamsalu meeskond pole suutnud võita. Lisaks Võrule pole kaotust tabelisse suudetud tekitada ka Balteco meeskonnale, kes ongi teiseks võõrleegionäri abi kasutavaks meeskonnaks esiliigas. Tõsi, TV3 tõsielusarjast tuntud Howard Frier on Eestis elanud juba mõnda aega ning üritab saada ka Eesti kodakondseks. Võru meeskonnal pole aga siiski midagi veel kadunud, kuna nõrgemast vahegrupist pääseb kolm paremat meeskonda samuti play-off'i. Kaks hooaega tagasi tegigi Võru meeskond sarnase triki, võites alumise vahegrupi, läbides play-off'i puhaste paberitega ning tõustes esiliiga võitjana meistriliigasse.

Tamsalu meeskonna suurima eesmärgina vahegrupis võiks sõnastada pürgimise nelja parema hulka, mis tähendaks vabastust ka play-off'i avaringist. Võimatu see kindlasti pole, aga selleni on veel väga pikk ja raske tee. Seniks aga soovitaksin kõigil korvpallihuvilistel tulla saali oma kodukandi meeskonda toetama. Vastaste meeskondades leidub alati mitmeid endisi ja/või tulevasi koondislasi ehk tippkorvpall tuuakse tasuta koju kätte. Vahegrupi vastastest lähemalt aga juba järgmisel korral.

Vahegrupi kaks esimest mängu on lehe ilmumise ajaks peetud. BC Kalev II JA Räpina Kotkastega kodus.