„Oleme eelarve tulude prognoosimisel olnud viimastel aastatel väga konservatiivsed, kulude planeerimisel säästlikud ja ettevaatlikud. Seetõttu oleme viimasel kahel aastal suutnud põhitegevuse osas planeerida eelarve ülejäägi, millest oleme saanud finantseerida investeerimisprojekte ja hoida majanduslike vapustuste puhuks vajalikku reservi. Loomulikult on see tähendanud kesiseid palgatingimusi, seda eriti neile, kes saavad keskmisest madalamat palka. Kauem ei ole võimalik oma töötajatele öelda, et pingutame veel püksirihma," ütles vallavanem Jarno Laur.

„Järgmine aasta saab Väätsal üldse olema nö lasteaia aasta, sest palgatõusu kõrval suudame taas palgata liikumisõpetaja ning taastada eelarves vahendid asendusteks. Samuti toimub lasteaia renoveerimine koostöös Riigi Kinnisvara ASga, milleks on eraldatud vahendid CO2 kvoodi müügist. Kui soovime hoida noori maal, peame pakkuma head teenust, eks see läbi töötajate motivatsiooni ja parema füüsilise keskkonna tule," võttis palgatõusu kokku vallavanem Jarno Laur.

Lisaks otsustas volikogu tõsta kooli huvijuhi töötasu, muutes selle võrdseks õpetaja miinimumpalgaga. Samuti 10% tõusevad töötasud raamatukogus. Vastuvõetud muudatus nõuab valla järgmise aasta eelarvest lisavahendeid 10 243 eurot. Lasteaia tasusid Väätsal tõsta ei kavatseta ning lapsevanem saab oma lapse lasteaeda panna endiselt vaid 6,4 € suuruse õppetasuga. Volikogus esimese lugemise läbinud eelarve eelnõu kohaselt jäävad ka peale palgamuudatusi Väätsa põhitegevuse eelarve tulud kuludest suuremaks.