Takistuste märgistamine

Palume elanikel võimaluse korral oma koduteedele, ka üldkasutatavatele teedele, kus paiknevad lume alla jäävad põõsad, kivid või muud takistused, panna märgistus (tee mõlemasse serva postid, mille vahelt tohib lumetõrjet teostav masin läbi sõita ja tee puhtaks lükata). Kuna teed puhastades ei ole alati võimalik teada, mis lume alla peitu on jäänud, siis objektide märgistamisega ennetame lumetõrje tehnika purunemist ja lumes peidus olevate asjade kahjustamist.

Tagasiside andmine, tööde teostamine.

Vastavalt liiklustihedusele, tehnika kasutamise võimalustele, on sellest tulenevalt kindlaks määratud teede lahtilükkamise järjekord: koolibussi tee, kooli ümbrus, asutused jne. Lume lükkamine teedelt toimub peale intensiivse lumesaju või tuisu lõppu ning mõjuval põhjusel erikorralduse alusel, mille annab vallavanem. Lumetõrje kohalikel teedel toimub valla kulul. Kohalikeks teedeks on teed, mis on valla omandis või mille kasutamiseks on eratee omanikuga sõlmitud lepingud tee avalikuks kasutamiseks.

Lumetõrje erateel ja kohalikult( üldkasutatavalt) teelt taluni toimub vastavalt eelnevale kokkuleppele. Tööde korraldaja jätab omale õiguse teostada neid töid 36 tunni jooksul. Sellega palume kindlasti arvestada. Ei ole meil kasutada tehnikat, mis on ainult lumetõrjeks 24 tundi ja 7 päeva nädalas valmis. Töid teostavad ettevõtjad, kellel on ka oma igapäevased toimetused vaja korraldada. Lumetõrjet teostatakse tingimusel, et traktoril on võimalik tulenevalt tee laiusest ja reljeefist tööd teha. Purunenud peeglid, tehnika kahjustused on viimane, mida raskete olude korral tõdema peaks. Takistuste ( teeäärne võsa, suured kivid ja muud takistused tee ääres) kõrvaldamise korraldab teega piirneva kinnistu omanik. Eelnevad talved näitavad, et tasub vaadata ka sõiduauto kõrgusest kõrgemale. Suured oksad, võsa, mis lumeraskuse all teele vajub ja tööde teostamist takistab, on viimase kahe aasta märksõnad olnud. Kahjuks ka valla rahakott ei võimalda kõiki neid töid teostada ja samas kas peabki? Näeb ju ka teeseadus ette kinnistuomaniku kohustused teega piirnevate maaüksuste korrashoiuks ja ohutuse tagamiseks.

Arusaadav, et igale inimesele on oluline ka lumiste ilmadega probleemideta kodust liiklema saada, kuid siinkohal kutsume Teid üles mõistvale suhtumisele. Suurte sadude, tuisu kõrval on soovitatav jätta sõidukid suure maantee äärde. Kaupluste parklad, suuremad teeotsad on kohad, kuhu kindlasti läbipääsu tagame. Ka teedevalitsusega kooskõlastame need kohad, et neid kinni ei sõidetaks.

Juhul, kui Teie kodu juurest läbi minev teelõik koheselt lumest puhtaks lükatud ei ole, siis teadke, et teid puhastatakse vastavalt selle prioriteediklassile ning kindlasti jõuab masin esimesel võimalusel ka Teieni. Kui peaks juhtuma, et normidele vastavalt ehk 24 h jooksul peale saju lõppu ei ole teed lahti lükatud, siis palume sellest kindlasti Laimjala vallavalitsust teavitada. Edastame saadud informatsiooni ning anname Teile teada, kui kiiresti tekkinud olukord lahendatud saab. Samuti ootame seejuures Teie poolt tagasisidet, kas teelõik sai vastavalt lubatud ajavahemikul puhastatud.

Oleme veendumusel, et koostööd tehes saavad nii vallaelanikud, tööde teostaja kui ka vallavalitsus kiiremini tekkinud puudustest teada ning võimaluse operatiivsemalt tegutseda, millest tulenevalt paraneb tööde teostamise kiirus ja kvaliteet.

Ikka üheskoos ja teineteist usaldades

Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Loodame, et see ütlus kehtib meie kõigi kohta. Nimelt soovime tekitada andmebaasi, mis sisaldaks kontakte (vallaelanikke), kes omavad lumetõrje teostamiseks vajalikku tehnikat ning kelle käest oleks vajadusel võimalik tellida lisatööjõudu kui peaks tekkima erandolukordi. Seega, palume anda teada, kui Teil on võimalus teostada lumetõrjetöid Laimjala valla piires. Ootame pakkumisi ja ka asukohta, millises piirkonnas olete vajadusel valmis abi osutama. Kuigi, jah, praegu sajab laia vihma, siis kindlasti näitab ka talv oma võimu...

Mõistvat suhtumist ja talveks mõistlikus koguses lund!