Valla tegemiste kõrvalt ei jäänud aga märkamata ka ettevõtjate panus valla arengusse. Suurimaks erasektori poolt tehtud investeeringuks aastal 2011 on Rõuge valla ja AS Johnny koostöös valminud Favora tankla, mis on olulise tähtsusega nii valla inimeste, ettevõtjate kui külaliste jaoks. Lisaks Rõuge valla kodanikele on investeering toonud head meelt ka naabervaldade elanikele - kütuse hankimiseks ei ole enam tarvis tingimata maakonnakeskusesse sõita.

Jätkuvalt teevad rõõmu valla kolmanda sektori toimetamised. Lisaks tavapärasele toimetamistele toimus uusi ja huvitavaid ettevõtmisi: Rõuge noored pidasid koos Leedu, Gruusia, Slovakkia ja Läti sõpradega Rõuges ideekohvikut, Sänna kultuurimõisas avati noortetuba, Rõuges peeti kala ja laadarallit, pritsumehed võõrustasid priitahtlike pritsimeeste foorumi raames oma ametikaaslasi üle Eesti, Saarlase küla tähistas oma küla 300. sünnipäeva ning avas seda päeva tähistava mälestuskivi, toimus Rõuge valla meeste tervise päev ning ridamisi teisi ettevõtmisi. Märkimisväärne on kolmanda sektori panus kohaliku elukeskkonna parendamisse: valmisid Ööbikoru vesitöökodamuuseum, Rõuge skatepark, Sänna taevarada, Ööbikuorgu rajati muinasmaja, alustati Sänna mõisa raamatukogu ja kaugtöökeskuse remonditöödega. Vallal on olnud suur au ja heameel olla vähemal või suuremal määral osaline eelnimetatud ettevõtmistes ning tunda uhkust nii aktiivse ja järjepideva seltsielu arendamise üle.

Lisaks Rõuge valla enda tunnustustele jagus kiidusõnu meie tublidele inimestele ka väljaspool valda: Joel Sarik valiti Võrumaa aasta isaks, Grethe Rõõm sai Bernhard Kangro-nimelise kirjanduspreemia, Mairi Raju valiti Võrumaa aasta õppijaks, Lii Männingu sai maavanema tänukirja noorteesinduse tegevuse korraldamise eest.

Ma arvan, et see loetelu tuleks mitu lehekülge pikk, sest iga valla kodanik on teinud midagi, mis vääriks esiletõstmist. Olgu selleks siis töökohtade loomine, oma töö asjatundlik tegemine, naabrimemme aitamine või kodukoha arendamine läbi ühenduste aktiivse tegevuse. Minu tänud lähevad kõigile vallakodanikele, kes on lõppeval aastal aidanud kaasa koduvalla heaolule ning arengule.

Uus aasta toob endaga kaasa uued toimetamise ja väljakutsed: Rõuge hooldekodu küttesüsteemi renoveerimine, Rõuge aleviku vee- ja kanalisatsiooniehitus, Püssa ning seda ümbritsevate külade veesüsteemi projekteerimine ja palju muud. Loodetavasti saame koos maanteeametiga alustada Rõuge alevikku läbiva kergliiklustee ehituse ning põhimaantee remondiga. Kindlasti püüame valla poolt kaasa aidata kõigi ettevõtjate ja ühingute toimetamistele ning huvitavate ideede ellurakendamisele.

Omalt poolt soovin Teile kõigile uueks aastaks tugevat tahtmist ja kannatlikkust oma eesmärkide ja ideede elluviimisel ning head tervist ja rohkeid kordaminekuid kodus, koolis ja tööl.

Ilusat aastalõppu teile kõigile

Vallavanem Tiit