200 g kana rinnaosa liha, 5-6 suurt porgandit, 200 g kreeka pähkleid, 3 küüslauguküünt, majoneesi või hapukoort, soola.

Puhasta ja riivi porgandid. Keeda kana ning aja koos küüslaugu ja pähklitega kaks korda läbi hakklihamasina.

Aseta kõik kokku, lisa hapukoor, maitsesta soolaga (kui soovid) ja sega ühtlaseks.

SEENEPALLISUPP

200 g makarone, 2-3 porgandit, 1,5 l vett, soola, 150 g seeni, pool sibulat, 1 munakollane, 1sl tärklist, pipart, soola.

Aja seened koos sibulaga hakkmasinast läbi, sega juurde munakollane ja tärklis ning maitsesta.

Vormi massist pallid ja pane keema.

Puhasta porgandid, tükelda ja lisa supile. Seejärel lisa makaronid ja keeda supp valmis. Maitsesta lõplikult.

MAIASMOKA VORMIROOG

5 kl kaerahelbeid, 750 ml piima, 3/4 kl suhkrut, 5 muna, vanillisuhkrut, kaneeli, võid. Kaunistuseks: 200 ml vahukoort, 2 sl suhkrut. Kaste: 200 g kuivatatud aprikoose , 2 kl vett, 0,5 kl suhkrut,1 tl tärklist, kaneeli.

Keeda kaerahelvestest, piimast ja suhkrust puder. Löö jahtunud pudru sisse muna, maitsesta vanilje ja kaneeliga. Vala võiga määritud vormi. Küpseta 170- 200 kraadi juures. Kasteks aja vesi keema, lisa suhkur ja tükeldatud aprikoosid. Keeda 10 min.

Sega sisse tärklis, maitsesta, jahuta. Kaunistuseks pane peale vahukoort ja kastet.