Töögrupi esimeseks teemaks oli ja on ka praegusel hetkel majasisesed soojus­süsteemid. Kuna soojusenergia MWH hind on tõusnud, siis selleks, et vähendada elanike kulutusi soojusele, on töögrupp seadnud eesmärgiks tegevuste abil vähendada köetava pinna ühele ruutmeetrile kulutatud MWH-d ja vältida ülekütmist.

Peamised ja olulisemad tegevused selles osas on majasiseste soojussüsteemide balansseerimine ja soojussõlmede reguleerimine. Need on vägagi spetsiifilised tegevused ning nõuavad oma ala spetsialistide kaasamist koos vastava aparatuuriga. Töögrupp leiab, et otstarbekas on tellida nende tööde tegemiseks selleks spetsialiseerunud firma. Teostatud tööde tasustamiseks on mitmeid võimalusi: rakendada majade remondifondi, koguda selleks eraldi tasu vms. Seda peavad otsustama kortermajade esindajad (majanõukogud). Siin kohal tasub kindlasti märkida ka seda, et tegevustele, mis tagavad majade energiasäästu, on võimalik saada 50% ulatuses toetust ka Kiviõli Linnavalitsuselt.
Eespool kajastatud teemade osas kutsus töögrupp detsembri alguses kokku majaesindajate koosoleku, kus selgitati põhjalikumalt plaanitud tegevuste vajadust ja seda, millised on korteriomanike õigused ning ka kohustused selles osas.

Rõõm on tõdeda, et mitmete kortermajade inimesed on pärast koosolekut näidanud üles initsiatiivi oma majades soojusenergia säästmiseks midagi ära teha.

Kõigil majaesindajatel, kes soovivad rääkida täpsemalt ja konkreetsemalt oma maja soojussüsteemi probleemidest ja edasistest tegevustest, on alati võimalik võtta ühendust töögrupiga telefonil 5012924, Risto Lindeberg või e-mail risto.lindeberg@kivioli.ee