2. advendil toimunud laada teemaks olid jõulud, talv, eestimaisus ja käsitöö. Oli avatud Jõuluvana tuba, kus lapsed meisterdasid, lõbutsesid ja kohtusid Jõuluvanaga. Lavalusti pakkusid naabervaldade esinejad. Tore oli Tiina jõulukohvik laadaseljanka, jõulupaja ja muuga. Et hõrgud road liiga ei teeks, algas järgmisel päeval jõulueelne kursus naiselikust liikumisest idamaises stiilis, kokku kolmel esmaspäeval.

3. advendil olid kõik järvakandilased oodatud kultuurihalli laudade taha „Oma rahva jõulupiknikule", tulla võis oma toidukorviga. Peab siis piknik alati murul olema? Esinesid meie kollektiivid, meenutati aasta toredamaid hetki, tänati kultuurihallis toimetajaid, nauditi üllatuskülalise imelist tantsu, tantsiti ise, maiustati, oldi mõnusad. Ei puudunud ka kultuurihalli oma päkapikk. Südamlik ja õdus õhtupoolik - nagu üks piknik olema peabki.

4. advendil oli kultuurihallis tõeliselt kõrgetasemeline jõulukontsert. Esinesid Oleviste Ülistuskoor ja solistid, saatjaks ansambel ja keelpillikvartett. Mõtiskleti ja vahetati südamlikke jõulusoove. Lasteaiaski juhtus jõuluajal mõndagi.

12.-16. detsembrini toimus heategevuslik jõulumüük. Ühes hoolimise ja südamesoojusega oli müügile toodud ilusaid isetehtud ingleid, hõrke hoidiseid, kauneid kaarte, mänguasju ja maiustusi. Tundub, et ei midagi erilist, kuid väikestest (hea)tegudest algavad suured.

Jõulumüügiga koguti 150.60 eurot! Mida selle eest lasteaiale ostetakse, otsustatakse pedagoogilise nõukogu koosolekul.

"Lugu sellest, kuidas vana-aja jõulud tänapäeva jõuludega kokku said" - sellist pealkirja kandis lasteaia jõulupidu, mis üle mitme aasta toimus taas ühise suure ettevõtmisena kultuurihallis. Räägiti vanadest jõulukommetest ja uskumustest, teadmiste jagamisega jõuti tänasesse välja. Seda ilmestasid laste laulud ja tantsud nii praegusest kui ka vanemast ajast.

Loomulikult ei puudunud peolt Päkapikk ega Jõuluvana!

Koolilgi on kombeks oma suuremad jõuluasjad ära ajada kultuurihallis. 20. detsembril võis osa saada südamlikust jõulukontserdist, kus kõlas valik igihaljastest jõululauludest tänaste lemmikuteni talvest, lumest, päkapikkudest. Esinesid koorid, ansamblid ja suured ning väikesed solistid. Kontsert lõppes ühislauluga "Taas talv on tulnud". Vahest tõi see kaunis muusika praegusel pimedal lumevaesel ajal jõutunde igasse südamesse!