Projekti  eesmärgiks on Lavassaare vallas viia läbi kõigile huvilistele jaanuar-juuni 2012a.a  loengusarjad koos praktiliste töötubadega, kus räägitakse tervislikust käitumisest, juriidilistest ning psühholoogilistest probleemidest, iseseisvusest ja toimetulekust, elukestva õppe vajalikkusest ning tõstetakse ka inimeste teadlikkust aktiivsest vananemisest. Poole aasta jooksul toimuvad koolituspäevad kahel-kolmel korral kuus.

Koolituse avamine ja esimene loengupäev toimub juba laupäeval, 21. jaanuaril algusega kell 12.30 Lavassaare Rahvamajas. Meid ümbritsevast keskkonnast tuleb rääkima Aleksei Turovski.

Veebrurikuus on vabal teemal kohtumisõhtu Tiina Tšatšuaga ning laenude ja käenduste ohtudest räägib panga esindaja. Veebruarisse mahub ka võlanõustaja kes annab näpunäiteid, kuidas väheste sissetulekutega end hästi majandaja.

Märtsikuu alguses külastab meid toitumisnõustaja, kes selgitab toidutalumatuse põhjusi ning annab vihjeid kuidas hea vormis püsida. Märtsikuu lõpetab notari loeng, kus osalejad  saavad teada pärimise ja testamentidega seonduvaid võimalusi.

Aprill on planeeritud terviseteemadeks, kus meid külastavad mitmel korral SA Pärnu Haigla spetsialistid.

Maikuu on aga psühholoogide päralt. Kahel-kolmel korral on võimalus huvilistel kohtuda Psühhiaatria ja psühhoteraapia Keskuse Sensus psühholoogide ja terapeutidega, kes räägivad une- ja meeleolu probleemidest, õpetavad tehnikaid muretsemise vähendamiseks ja viivad läbi arutelusid ning teste.

Koolituse lõpetavad juunikuus Päästeameti ja Politsei esindajad. Nende poolt pakutakse vaatemängulist enesekaitse loengut ja tuletatakse meelde käitumisjuhised metsa eksimisel ning korratakse üle vanad tõed lahtise tule kohta.

Võib ka juhtuda, et eelnimetatud koolituste vahele mahuvad veel mõned huvitavad üllatusesinejad.

Täpsem info loengute ja koolituste toimumise kohta ilmub Lavassaare Vallavalitsuse kodulehel: www.lavassaare.ee. Koolituspäevadele on oodatud kõik, kes teemade vastu huvi tunnevad, vanusepiirangut ei ole!

Koolituspäevade läbiviimist rahastavad: Hasartmängumaksu Nõukogu, Audru Vallavalitsus ja Lavassaare Vallavalitsus.