Õpetaja haaras mõttest kohe kinni. „Eks aknapesu ole tõesti üsna tüütu tegevus, eriti kui aknaid on palju," lausus Ülle Noppel mõistvalt. Suur hulk leiutisi ongi sündinud tarvidusest elu mugavamaks muuta - nii ka nüüd.

Ühisest nuputamisest kasvas välja idee, mis tõi Enelyle ja Eliisele tänavusel SA Archimedes ning haridus- ja teadusministeeriumi õpilasleiutajate konkursil 5.-9. klasside vanuserühmas teise koha.

Tüdrukud pakkusid koos õpetajaga välja mõtte katta aknad kiledega, mille saab määrdununa maha tõmmata ja jälle säravat vaadet nautida. Inspiratsiooni andsid Ülle Noppeli sõnul Vormel 1 sõitjate kiivrid, mille n-ö prilliosa on kaetud kiledega, mida saab porisena kerge vaevaga eemaldada.

Seda mõtet arendati aga veel edasi. Enely sõnul võiks lastetoa akende tarvis toota värvilisi, piltidega kilesid. Olgu tüdrukutel seal siis printsessid ja poistel autod vms.

„Mõtlesime lahenduse ka selleks puhuks, kui aknad ei käi lahti või ei pääse neile hästi ligi. Kui kile on aasta akent katnud, siis koordub see ise kolme päeva jooksul maha," lausus Ülle Noppel. Tüdrukud täiendasid veel rohelise mõttega: see ei jää aknaalust reostama, vaid lahustub looduses.

Aga kui kiled saavad aknalt otsa? Siis tuleb aknafirma ja paigaldab uued kilekihid, kinnitasid kolm leiutajat enesestmõistetavusega. Jälle mõned muretud aknapesuvabad aastad tagatud. Kool võimaldas noortel leiutajatel koos õpetajaga Tallinna preemiat vastu võtma sõita. See käik oli omaette elamus, sest sai ettekujutuse ka teiste leiutistest.

Muljet avaldasid saunapüksid - kuuma eest kaitsvad geelpüksid, siili silitamise kinnas, äratuskell, mille paned ümber käe ja see ajab su üles ägedalt raputades, teised saavad samal ajal aga edasi noriseda jne.

Täiskasvanuid vaimustas ka arvuti ja kella kombinatsioon. Käe peal kantav kell fikseerib päevase liikumise ja arvuti hakkab tööle selle lapse käe all, kellel on päevane liikumiskoormus täis. Lapsi see leiutis nii särama ei pannud...

„Hästi paljud on öelnud, et nad tahavad ka selliseid aknaid. Õpetajad koolis ja..." vahendas Enely senist positiivset tagasisidet. Küllap rõõmustaksid märja lapiga aknal kõõlumisest vabanemise üle paljud. Leiutajatel jääb ainult loota, et keegi hea idee üles nopib.