Alates septembrist osaleme järgmises SA Archimedes kootööprojektis „Elu kultuuride areenil", milles osalevad koolid 9 erinevast riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Itaaliast, Austriast, Saksamaalt, Türgist, Bulgaariast. Oleme külastanud juba Leedut ja Saksamaad, järgmine kokkusaamine toimud märtsis Itaalias.

Keeni kool osaleb SA Innove projektis „Karjääriteenuste programmi arendamine". Selle seoses on toimunud palju õppekäike ettevõtetesse, õpilastele on tutvustatud erinevaid edasiõppimise võimalusi. Koolis on sisustatud karjäärituba, kust saavad õppematerjale nii õpilased, õpetajad kui ka klassijuhatajad. Projekti käigus on kooli külastanud palju vilistlasi, kes tutvustasid oma karjääri pärast põhikooli lõpetamist. Jaanuaris toimusid koolis stiilipäevad, mille teemaks olid elukutsed.

6. klassi õpilased osalesid projektis „Kaitse end ja aita teist", mis päädis maikuus toimunud maakondliku laagriga. Seal rakendati koolis omandatud teoreetilisi teadmisi praktikas. Võistluses saavutasid meie kooli õpilased kokkuvõttes esikoha.

4. klass osales aasta esimesel poolel kaheosalisel üleriiklikul karjäärivõistlusel „Töö kiidab tegijat". Esimene osa toimus interaktiivselt ning seejärel kutsuti 20 parimat võistkonda Tartu Tamme Gümnaasiumisse järgmisse vooru.

Meie kool korraldas sel aastal mitu maakondlikku ettevõtmist. Maakondliku vene keele päeva läbiviija oli Vete Hainsoo; maakondliku algklasside rahvastepallivõistluse läbiviijad Gunnar Sarapuu ja Eve Karimõisa. Karjäärikoordinaatorite kahepäevase suvelaagri ning Viljandi ja Tartu maakondade karjäärikoordinaatorite päeva koostöös maakonna karjäärikeskusega viis läbi Saima Tell.

Osalesime piirkondlikul arvutamisvõistlusel „Nuputa", maakondlikul interaktiivsel emakeelepäeva viktoriinil, Känguru" arvutusvõistlusel, Euroopa päeva infojahil Valgas, infootsingu võistlusel Valga Keskraamatukogus, luulekonkursil „Koidulauliku valgel" Valga Gümnaasiumis. Aasta jooksul osalesime arvukalt erinevatel spordivõistlustel maakonna ja vabariigi tasemel.

Erilist äramärkimist väärib osalemine võistluse Tähelepanu! Start! vabariiklikus poolfinaalis Põltsamaal.

Loomulikult toimusid traditsioonilised üritused: igareedene viktoriin vanema astme õpilastele, kooli aastapäev, advendiaja tähistamine, jõululuuletuste lugemine algklassidele, jõululaat, jõulupidu, kevadkontsert, Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine, 5. klassi vastuvõtt vanemasse astmesse, oivikute ning nende vanemate vastuvõtt Sangaste lossis, muusikakooli aastakontsert, toitlustamine SEB rattamaratonil ning Tartu suusamaratonil, sügise sünnipäev ja sügisandide näitus algklassidele, teatripäev „Teeme ise teatrit", jalgrattavõistlus „Vigurivänt", Keeni pargi koristamine, kevadised ja sügisesed spordipäevad, ÕE koosolekud, matemaatika-ja keeltenädala tähistamine, õppekäigud Tartusse ja Tallinnasse. Lisaks veel lastevanemate kaasabil korraldatud klasside üritused ning väljasõidud.

Koolil on hea side politsei- ja päästeteenistusega. Mullu viisid politseinikud koolis läbi loengu küberkiusamisest ning eksamineerisid koolis jalgrattajuhilubade taotlejaid. Päästeteenistus tutvustas mitmesuguseid ohutusnõudeid eelkooliõpilastele ja tegi praktilise tuletõrjeõppuse kogu koolile.

Suurim väljakutse meie kooli rahvatantsijatele ning mudilaskoorile oli osalemine koolinoorte laulu-ja tantsupeol Tallinnas ning Valgamaa tantsu- ja laulupeol Tõrvas. Üleriiklikul peol osales meie koolist 2 rühma ning mudilaskoor.

Eelnevalt toimusid Sangaste Seltsimajas tantsulaagrid 6.-8. klassi ja 2.-3. klassi õpilastele.

Tublid lauljad osalesid ka piirkondlikul ja maakondlikul lauluvõistlusel „Valgamaa laululaps 2011". Suur tänu tehtud töö eest juhendajatele Tiina Kukele ja Anu Varesele.

Oktoober oli „Hea õpetaja kuu". Sel puhul toimusid erinevad ettevõtmised:

3.-9.10 - õpetajate nädal: külas olid endised eakad pedagoogid, kujundati stend õpetajate lapsepõlvest, viktoriin õpilastele „Kas tunned õpetajat?"

10.-14.10 - lastevanemate nädal „Tule kooli", lapsevanemad külastasid tunde.

17.-21.10 oli vilistaste nädal „Tunne töömaailma", tunde andsid vilistlased.

24.-28.10 - õpilaste nädala teema oli „Õpilane, löö kaasa", üritused koolivaheajaks organiseeris SVANK.

Vanavanemate päeva tähistatasime septembris. Koolis oli külas üle kahekümne asjaliku vanavanema- vanaisa: nad käisid lastelaste tundides, tutvusid koolimajaga.

Uue õppeaasta II veerandil viidi läbi ka enamik õpilaste arenguvestlustest. Suur tänu kõigile osalenutele: lapsed ju ongi kodu ja kooli ühine rõõm ning hool. Seoses Sangaste valla 20. sünnipäevaga toimus koolis temaatiline õpilaskonverents. November oli kodanikukuu, sel ajal toimus Comeniuse-projekti raames üritus õpilastele „Õpilaste õigused ja kohustused" ning 9. klass tutvus Sangaste vallavolikogu ja vallavalitsuse tööga, interaktiivsel kodanikupäeva viktoriinil saavutas meie kooli 9. klassi võistkond maakonnas 2. koha. Novembris tähistatavale isadepäevale olid kutsutud kõik isad: kohale tulid 12 vaprat, kes pidasid katsumusele kenasti vastu.

Huvitavat ja arendavat tegevust jätkus kogu aastaks. Soovime eelolevaks aastaks head tuju ja ettevõtlikkust õpilastele ning aktiivset kaasalöömist lapsevanematele, kannatlikkust ja rõõmsameelsust kooli õpetajatele ja töötajatele.