Kui 2010. aastal elanike arv Varbla vallas tõusis, siis möödunud aastal langes see taas. Lõppenud 2011. aasta oli valla jaoks kosumise aeg. Eelnevate aastate rasked talved ja eelarve langus viisid valla investeerimisvõime miinimumini. Samas andis põhjust optimismiks kaheksa lapse sündimine ja vallaeelarve täitumine. See oli hea aeg tegevuste planeerimiseks järgnevateks aastateks. Uues valla arengukavas on planeeritud mitmeid uusi ja vajalikke tegevusi.

Teede osas on kavas paigaldada kõigile valla teedele sildid teede nimetustega ning jätkata vahepeal seiskunud teede täiendava kruusaga katmist. Uuendamist või remonti vajavad peaaegu kõik bussiootepaviljonid. Tänavavalgustus koolimaja ja keskuse hoone vahel ootab välja vahetamist. Varbla rahvamaja katuse teise järgu uue katte paigaldamine on samuti möödapääsmatu. Varbla kool tähistab tänavu oma 155 sünnipäeva ja oleks kena kui vahepeal kulumise märke näitama hakanud koolimaja saaks värskema ilme. Kindlasti jätkame koostööd külaseltsidega, seltsimajade remontimise ja külaplatside korrastamise osas. Need ja mitmed teised tegevused on planeeritud alanud aastaks. Planeeritud tegevuste loetelu on muidugi palju pikem ja seetõttu ei jõua me kindlasti kõike ühe aastaga teostada.

Peagi saab kavandatuga täpsemalt tutvuda valmivas Varbla valla arengukavas. Varbla vallal täitub tänavu 20aastat omavalitsusliku staatuse taastamisest ja nii toimuvad ka paljud tänavused üritused sünnipäeva tähe all. Sünnipäeva vääriliseks tähistamiseks oleks hea anda kogu vallale puhtam ja ilusam väljanägemine. Vallavalitsus püüab korda teha mitmed oma objektid, eriti need, mis on seotud üritustega. Siinkohal kutsun ka kõiki valla elanikke üles korrastama oma valdusi ja hoidma oma kodukant puhtana. Eelnevatel aastatel oleme palunud kõigil maaomanikel niita teedega piirnevad alad ja korrastada neile kuuluvad tarad ja aiad.

Siinkohal tahaksin tänada kõiki inimesi, kes seda ka teinud on. Loodan, et vähesed maaomanikud, kes ei ole selleks veel aega leidnud, saavad innustust hoolsatest naabritest. Alanud draakoniaasta peaks soosima tegusaid ja töökaid inimesi. Ka mina soovin vallarahvale positiivset ellusuhtumist ning teguderohket ja tulemusrikast aastat. Ja ärgem unustagem, et kui seemet maha ei külva, pole ka saaki loota.