Varasemalt on Valdek töötanud õpetajana, koolidirektorina TERA erakoolis, programmijuhina Tallinna Ülikoolis, Tartu Ülikooli Haridus-teaduskonnas. Õppinud on ta Nõo Reaalgümnaasiumis ja lõpetanud Tallinna Ülikooli, kus õppis reaalainete õpetajaks.

Oled siiani töötanud peamiselt haridusvaldkonnas, millest tuli taoline valdkonna muutus, kust võtad kogemused?

Olen enda jaoks sõnastanud missiooni, mis on laiem konkreetsetest valdkondadest ja keskendub parema keskkonna loomisele. Kogemusi annab elu. Nii nagu võib haridust käsitleda kui arengukeskkonna loomist, saab sarnaselt läheneda ka turismile. Turism on valdkondadevaheline, baseerub vastastikkusel mõistmisel, koostööl. Läheneda tuleb inimese-keskselt. Nii nägin võimalust enda professionaalseks arenguks, leidsin jõudu ja tahtmist panustada, et elukeskkond paremaks muutuks.

Mida üllatavat oled esimestel kuudel oma töös avastanud?

Avastada ja õppida on meeletult. Hästi hea meel on kohata innustunud ja pühendunud turismiasjalisi. Enam oleks ehk oodanud erinevate organisatsioonide ühist panustamist turismi valdkonnas.

Milliseid arengusuundi näed Tartumaa turismivaldkonnas?

Arengud peavad kaasas käime turistide ootuste, soovide ja vajadustega. Kehtib reegel, et alati saab paremini, kuid võimalus on panustada senisest enam külastajatest huvigruppidele mõeldes (noored, pered eakad) ning valdkondadele keskendudes (nt loodus-, seiklus-, kultuuri-, teadusturism).

Millised on Tartumaa tõmbenumbrid?

Neid on palju. Oleme koostanud ja uuendanud magnetite esikümmet hooajaliselt ning sellesse mahub vaid väga väike osa kohtadest, mille üle võiksime rõõmu tunda. Erinevatele sihtgruppidele on tõmbenumbrid erinevad. Uus ja huvitav on hetkel nii sise- kui välisturistide osas AHHAA keskus.

Kuidas näed Haaslava valla arengut ja millised valdkonnad peaksid olema eelisarendatud?

Ligipääs, viidastus, maineüritused - meie vallas oleksid nendeks lennupäevad, meestelaulupäev, Vooremäe 3000. Millisena näeb külastaja meie valda? Mis on meie potentsiaalid uute külas-tajate ligimeelitamiseks?

Sellist uuringut pole ma kohanud, kuid seda võiks uurida põhjalikumalt koostöös Tartu Kutsehariduskeskuse turismivaldkonna õppuritega. Meie võimalus on korraldada või pakkuda võimalusi kõrgetasemeliste sündmuste korraldamiseks. Spordi- ja seiklusturismi osas näen suuri võimalusi Vooremäe terviseradadega seoses. Olen kuulnud kuidas suvised Kurepalu puhkeala külastajad arenguid kiidavad. Küllap jagavad nad muljeid ka oma tuttavatega .

Kuidas hindad Haaslava sportimis-võimalusi?

Kirgliku rahvasportlasena arvan, et Haaslava valla sportimisvõimalused on väga head. Eriti väliatraktsioonid - Vooremäel saab aastaringselt harrastada erinevaid alasid; Kurepalus on välivõrkpalliplats ja terviserada; Roiul korvpalliplats; Sillaotsal staadion. Meie valla pluss on minu meelest ka see, et nii Ülenurme kui Tartu sportimisvõimalused on lähedal, mis annab võimaluse koostööks.

Kas oled sel hooajal juba Vooremäge külastanud?

Olen sel suusahooajal taas Vooremäe radu nautinud. Tänaseks on suuskadel sõidetud 86,7 km, millest suur enamus just Vooremäel.