Kirjutasin need read koolirahvale mõeldes eelmise aasta viimastel päevadel. Peagi on 1/12 aastast 2012 läbitud. Tulime sellesse aastasse optimistidena, kes rohkem ja kes vähem. Ja kui midagi meeldivat pole veel juhtunud, siis - kõik on veel ees.

Juhin tähelepanu koostööle, sest just sellest sünnivad toredad ja teinekord imelisedki ettevõtmised ja hetked. Koostöös kooli kollektiiviga korraldame olümpia-aastal oma olümpiamängud: 28. mail toimub kooliolümpia 2012 Tori Põhikoolis. Ettevalmistused juba käivad. Järgnevalt kirjutab sellest asjasse kõige rohkem pühendunud inimene, huvijuht Anne Borkvel: „Käesoleva õppeaasta teine pool kulgeb kevadesse sportlikus vormis - olümpiamängudeks valmistumise tähe all. Jaanuarikuus sai ametisse valitud olümpiakomitee, jagatud ülesanded ja koostatud tööplaan.

20. jaanuaril tähistasime kooli 137. sünnipäevagi sportlikult. Kooli ajalooarhiivi ning vilistlaste toel valmis näitus, mis võimaldab tänastel õppureil pilku heita ka aastatetagustesse sporditoimetamistesse. Sünnipäevapeole saabunud vilistlane Marko Virkus meenutas enese kooliaegseid kehalise kasvatuse tunde ning tollaseid füüsilisi saavutusi.

Üheskoos vaatasime filmikatkeid eelmistest kooli olümpiamängudest 2008.aastast - poolele seltskonnast sai osaks äratundmisrõõm, teine pool sai teadmise, mis see kooliolümpia üleüldse olla võiks.

Algklasside tantsurühm edastas endi selge sõnumi - spordimees on õige mees! Peo lõpetuseks võis mõni klass ära süüa terve jalgpalliväljaku, mõni teine aga pistis nahka malelaua, kuna laste endi poolt just niisuguseks kujundatud tordid ehtisid seekordset pidulauda." Kooliolümpiaga seotud dokumendid leiab Tori Põhikooli kodulehe http://www.toripk. ee rubriigist Õppetöö -> Dokumendid -> Kooliolümpia 2012.

Sama sportlikult on sobiv ka jätkata. Meie tubli kehalise kasvatuse õpetaja ja treener Rita Petersell annab teada TV 10 olümpiastarti võistlustel saavutatust: „Pärnumaa TV 10 olümpiastarti kergejõustikuvõistlus toimus Pärnu kergejõustikuhallis 11. jaanuaril. Tori kooli esindasid Brigita Juske, Sille Altpuu, Mari-Liis Tasane, Kevin Künnapas, Andreas Kallaste, Aron Lemets, Aare Orlovski, Brent Nõmm ja Raul Adams.

Pika ja võitlusrohke võistluspäeva tulemusena oli kohti esikolmikus saavutatud viis: Kevin Künnapas - 3. koht kaugushüppes 4.08 ( noorem vanusegrupp)
- 3. koht 60 m jooksus 9,0
- 2.-3. koht kõrgushüppes 1.20
Andreas Kallaste - 2. koht 1000 m jooksus 3.53,56
Brent Nõmm - 3. koht 1000 m jooksus 3.27,01 (vanem vanusegrupp).

Lisaks nendele oli veel mitmeid häid saavutusi ja kohti esikümnes. Kõik võistlejad andsid endast parima ja olid väga tublid!" Lisaks kiirusele, vastupidavusele ja osavusele paistavad meie õpilased silma ka teadmiste ja nutikuse poolest. Kooli juhtkond toetab õpilaste osavõtmist ainealastest olümpiaadidest ja viktoriinidest. Meie õpilased on osalenud jaanuarikuus kahel aineolümpiaadil. 20. jaanuaril Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumis toimunud emakeeleolümpiaadi piirkonnavoorus osalesid Lisann-Mari Kaunissaar, Janeli Kirikal ja Mari-Liis Puust. Neid õpetab eesti keele ja kirjanduse õpetaja Juta Lange. 21. jaanuaril Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis toimunud bioloogiaolümpiaadi piirkonnavoorus osalesid Aksel Borkvel, Steven Andrekson ja Rita Leesmäe. Nende õpetaja on Kaja Maripuu. Kahjuks ei ole tulemused mulle veel teada, kuid tean, et kõige suurem võit on võit iseenda üle.

Lõpetuseks tahan mõtiskleda sõna jõust ja meedia mõjust inimestele. Tsiteerin siin Toivo Paikre mõtteid tema raamatust Elektropuu II: „Targad mehed on arvutanud välja, et kui oraatori kõneenergia (25 μW) suunata kõnepuldile paigaldatud veeklaasi, läheks vaja 10 tuhat aastat (!) enne kui vesi keema hakkaks ... Kuid äraarvamatu võib olla kõneõhus sisalduv informatsioon, vett küll keema ei aja, aga suuri inimmasse võib panna liikuma, neid lausa teise usku pöörata või lahingusse saata." Sama lugu võib olla ka elektroonilises meedias levivate sõnumitega. Teades informatsiooni jõudu, püütakse oma arvamust peale suruda. „Sõda" on kandunud internetti, on alanud virtuaalstreigid. Üha rohkem me tajume endi kaitsetust internetis. Keegi ei ole internetis anonüümne. Neljapäeval, 26. jaanuaril toimub 5.-7. klassi õpilastele projekti "Targalt Internetis" koolituspäev. Koolitaja on E. Palk.