Meie koolis algas kolmas veerand. Pikk talvine vaheaeg osutus ikkagi liialt lühikeseks, kõik ei puhanud välja. Nii mõnelgi lapsel on vana hea vastikustunne õppetöö vastu säilinud ja no siis tuleb ju kõiki ausaid ja ebaausaid võtteid kasutusele võttes, vastu töötada õpetajate jõupingutustele. Oh jah, jumal sa näed ja ei mürista... Vahel on ikka must masendus peal, kui justkui püüad aidata last, aga vastu tuleb sellist solki, et.... Hooti on see õpetamise töö liiga põnev, vahel ka ohtlik. Liigset ohtlikkust ja põnevust sageli kuupalgaga enam ära ei põhjenda. Õpetajate tulevane streik on igati põhjendatud.

Kool on kestnud artikli kirjutamise ajaks 2 nädalat sel veerandil ja müstilisi sündmusi pole veel olnud. Aasta alguses olid ühed õpetajad vallavalitsuse poolt korraldatud koolitusel ja teised käisid Krabi koolis Võrumaal, õpilaskodu tegelaste koolitusel. Käisin ka ise Paganamaal ja no tore oli. Koolituse raames külastasime ääremaal asuvat Misso kooli, mis on õpilaskoduga koolina eksisteerinud vaid mõne aasta. Küll oli ilus koolimaja ja küll oli teistmoodi õpilaskodu. Meie lapsed elavad sellega võrreldes nagu kuninga kassid, aga kui on hea seltskond, siis on igal pool mõnus olla.

Meil õnnestus tänu toredatele inimestele ja nende tundmisele, ravispaahotelli Tervis, ühe kompleksi mööblivahetusele jaole saada ja siis rassisime omade jõududega nädal aega ning saime endale minimaalsete kulutustega, heas korras olevat, kasutatud mööblit. Võisime välja vahetada kogu õpilaskodus laste elutubade mööbli. Ei taha mitte mõeldagi, mis oleks saanud, kui oleksime pidanud mööblit poehindadega lunastama. Toad said kenad ja nipet-näpet on veel siiani vaja paigaldada, aga no see füüsiliselt raske töö teeb nüüd juba rõõmu. Ehk oskavad lapsed seda ponnistust ka hinnata, näiteks mittelõhkumistegaehk?

Ahjaa, meil on ka nüüd uuest aastast E-kool. Julgen täna veel olla skeptiline, et kas meie lapsevanemad tulevad selle käiguga kaasa, aga tõesti liialt vähe oleme selle meie jaoks uuendusega koos elanud, vaatame mida aeg toob.

Lumi tuli maha. Kas see on nüüd õnn või õnnetus, mine võta kinni? Mudamülkas müdistada oli ka justkui kehva, aga päris hiidhangi samuti ei igatse. Hetkel on külma ja lund parasjagu, seda jätkub nii kooli sisse, kui üksteise pihta loopimiseks. Kõik on nii nagu peab talvel olema. Saab suusatad, kelgutada, sõpra kõva lumepalliga visata ja siis pärast suutäie kakelda ja... imeline.

04. veebruaril plaanime järjekordset „VIIRALINNA". Kui lund on nii nagu praegu, siis toimub üritus igal juhul. Tulge vaatama ja osalema, veedame koos ühe ilusa talvepäeva! Reklaam talvise suursündmuse kohta asub ühel teisel leheküljel.

Jääme sõpradeks!