Kõik valla munitsipaalomandis olevad vallateed ja avalikus kasutuses olevad erateed suletakse liiklemiseks alates 13.12.2011 a kuni püsivate külmade saabumiseni, seoses teekatete kandevõime olulise nõrgenemiseni. Liiklus suletakse veokitele ja mootorsõidukitele registrimassiga enam kui 6 tonni.

Lugupeetud vallavanem,:Kas teie tegevus piirdus ainult sellise teate üleslaadimisega internetti? Või paigaldasite külateedele vastavad liiklust reguleerivad märgid, infotahvlid (kuhu siis?)Või saatsite metsa väljavedajatele/ülestöötajatele samasuguse kirja? (nt kellele?). Või palusite külavanematel/ühiskondlikel abilistel silmad lahti hoida ja teile koheselt teatada palgikoormate või teiste raskete masinate liikumisest keelu ajal? Tänu ajakirjandusele saime kõik teada ülesküntud teest Kaavi´külas.

Vastuseks vallakodanikule: Käesolev talv mõjus kõikide valdade kruusateedele halvasti. Teade teede sulgemisest ilmus valla kodulehel ja ajalehes Meie Maa. Metsafirmadega on vald kontaktis ja nad on informeeritud teede sulgemisest. Inimesed informeerivad vallamaja metsafirmade tegevusest. Kaavi külas ei ole teed üles küntud. Tõsi on see, et katteta valla teel sõitis metsaveotraktor, mitte palgikoormad, mis toodi suure teeni otse läbi metsa, säästes nii Kaaviranna teed kui ka Mässa-Kaaviranna teed. Riigi poolt vallale 2012 aastaks eraldatud raha on suurem kui varem. Lumeta talve tõttu jääb loodetavasti järgi ka rohkem talihoolde raha. Kevadel, peale täpse vajaduse selgumist, parandame kruusaga võimalikult palju teid. Osaliselt maksavad selle töö eest ka metsafirmad. Jätkame ka mustkattega Kaaviranna tee katmist. Ei usu et 2012 aastal rohkem mustkatet jõuame paigaldada. Nagu me kõik näeme, mustkattega teed säilivad paremini. Vallavalitsus tänab kõikki elanikke, kes informeerivad valda teede olukorrast ja nendel toimuvast. Võimalusel palun kulgege teed mõõda ja ärge sõitke kurve otsemaks, teekattele on see halb.

ETTEPANEK
Et vältida edaspidisi arusaamatusi ja eriarvamusi, oleks tore, kui vallavanem leiaks iga kuu nt 3. nädala teisipäeva õhtul kell 19.00-22.00 ca 3 h aega kohtumiseks. Omavahel rahulikus ja konstruktiivses õhkkonnas vesteldes ja küsimustele vastates võiks selgeks rääkida paljud arusaamatused.Mis on küsimused saadetakse vallavanemale eelnevalt, et saaks ette valmistada. Härra Tiit Põld oli ettepanekuga nõus, seega toimub esimene vestlusring teisipäeval so 14.veebruar vallamajas.

SDE Sõrve osakond, Saaremaa Muinsuskaitse Selts, Valimisliit Taga-Sõrve Kodanik, Sõrve Tuleviku Selts, Anu Konks-Jämaja koguduse õpetaja