Võeti ette ka väljasõit Mia jõulumaale, mis asub Tallinna külje alla kerkinud Viikingite külas. Kohale jõudes võtsid meid vastu kaks päkapikku ja seiklus võiski alata. Kõigepealt sattusime mängumaale, kus päkapikud koos lastega ringmänge mängisid ja mõistatusi küsisid. Edasi läksime sepatööd vaatama ja hobustega sõitma.

Seejärel ootas meid päkapikkude töötuba, kus oli võimalus endale kaarte meisterdada, klaasikildudest küünlaaluseid ja okstest jõulupärgi valmistada. Veel oli samas majas käsitöömüük ja õnneratta keerutamine. Kui meisterdused valmis, jalutasime jõuluvana majja, kus kõigepealt kuulasime jõulumemme juures muinasjuttu ja seejärel jagas jõuluvana kingitusi. Seal said lapsed esitada ka oma jõululaulud, mis sel aastal selgeks õpitud.

Õppepäev «Jõulutoidud ja jõululaua katmine» leidis aset Jõeoru Villas, kus Mareki ja Marge õpetussõnu järgides valmisid maitsvad ning huvitavad jõulutoidud eestlaste traditsioonilistest toiduainetest -  verivorstist, sealihast, peekonist ning pohlamoosist.

Lisaks jagasid nad  nippe, kuidas serveerida toitu nii, et see oleks isuäratav ning kaunis. Kui toidud valmis, tuli hakata lauda katma. Kahvlit, nuga ja taldrikut oskame me ikka lauale panna, aga kui tegemist on korraga erinevate klaaside, kohvitasside ja supitaldrikute paigutamisega lauale, siis on vaja juba asjatundja nõuannet. Päeva lõppedes tundsime, et oleme märksa teadlikumad toitude valmistamise ja lauakatmise osas.

Niisugused tegevused toimusid projekti «Tänassilma Külaseltsi jõulud» raames, milleks oli saadud toetust EAS-i kohaliku omaalgatuse programmilt.

Projektis osalesid inimesed Tänassilmast ja ümberkaudsetest küladest, oli nii lapsi, noori kui ka eakamaid inimesi. Hea on tõdeda, et taolisi üritusi võib ikka ja jälle korraldada, sest huvi pakutavate tegevuste vastu oli suur. Tänusõnad kõigile toetajatele, läbiviijatele ja osalejatele.