Eesmärgiks on suurendada Eesti avalikkuse huvi teaduse ja innovatsiooni vastu ja panna noori kaaluma tulevikku teadlase või insenerina. Teadusaasta tippüritus on juulikuus Eestis toimuv ülemaailmne füüsikaolümpiaad, kuhu oodatakse ligi 1000 osavõtjat 95-st riigist.

Vasalemma Põhikoolis tähistati teadusaastat matemaatika-füüsika ainenädalaga.

Novembrikuu viimasel nädalal oli koolis arvutamist ja nuputamist tavapärasest rohkem. Õpilased võistlesid mitmes „kategoorias". Selgitasime välja kooli parimadpeastarvutajad(Hend­rik Õunapuu ja Maarja Tensbek) ning parima nuputaja (Marek Pihel). Oma võimeid ja nutikust said proovida kõik, kel tahtmist javiitsimist, lahendades iga päev uue „päevaülesande" ja pikemat arutlemist nõudva „nädalaülesande".

Kutsusime külla Tallinna Tähetorni entusiasti ja Tallinna Tehnikaülikooli lektori Mario Marsi, kes esines huvitava astronoomialoenguga. Maailmaruumi kohta on nii palju vaadata ja küsida, et loeng venis plaanitust kaks korda pikemaks. Kõik said oma silmaga vaadata ja käega katsuda ehtsat meteoriiditükki.

Õpilased leidsid palju huvitavat informatsioonimitmete teadlasteja leiutajatekohta.Vastavate infolehtedega said tutvuda kõik soovijad.

Ainenädala lõpetuseks toimus klassidevaheline viktoriin, milles jagasid võitu 6. ja 8.klass. Tänan kõiki õpilasi, kes ainenädala üritustel aktiivselt osalesid. Loodan, et neil jätkub ka edaspidi huvi reaalainete vastu ja uudishimu maailma avastamisel.