Urmo Sitsi lisas - Tiit Laur võeti ligi kolm aastat tagasi tööle Anija mõisa arendajaks. Tema ülesanne oli leida mõisa kordategemiseks rahastamisvõimalusi Euroopa struktuurifondidest: „Praegu on teada, et raha taotlemisel on tulemas paariaastane paus. Aastatel 2013-2014 ei ole sealt lootust abi saada."

Tema arvates ei ole hea hakata mõisa jaoks Leader-programmist raha taotlema, kuna ühte Anija vallale kuuluvat hoonet - Kehra endist raudteejaama - selle abil praegu juba rekonstrueeritakse: „Et ei tekiks olukord, kus meie kaks suurt projekti hakkavad omavahel konkureerima ning mõlema hoone remont võib jääda pooleli."

SA nõukogu esimehe kinnitusel tegutsevad MTÜd ja kohalik kogukond Anija mõisas edasi, vallaeelarvest kaetakse mõisa halduskulud: „Loodan, et edasi kestavad need traditsioonid, mis eelnevate aastate jooksul Anija mõisas algatatud - näiteks mõisa päevad ja laat."

Tiit Laurile pakuti võimalust jätkata projektipõhiselt poolelijäänud ettevõtmise, suvelavastuse „Kuidas Anija mehed Tallinnas käisid" organiseerimisega. Ta võttis mõtlemisaega ning lubas vastuse anda sel nädalal.

Anija Mõisa Haldus jääb Urmo Sitsi sõnul esialgu ühiskondliku juhtimise peale. Praegu kaheliikmelise juhatuse ainsaks liikmeks on edaspidi abivallavanem Marge Raja, strateegilise juhtimise võtab üle 5liikmeline nõukogu.

Urmo Sitsi kinnitas, et hädavajalikud investeeringud tuleb vallal mõisa teha siiski lähiajal - ehitada välja veevärk ja kanalisatsioon, seejärel renoveerida elektri- ja küttesüsteemid.

Loe põnevaid artikleid ajalehest Sõnumitooja, mille tellimisinfo leiad siit.

Loe Anija mõisa kohta ka Eesti mõisaportaalist.