Nagu möödunud 365 päevaga ilmnenud, on Haljala ja ka kaugema kandi rahvas kino väga hästi vastu võtnud - poisid ise ütlevad, muidu neil ju kedagi ei käikski. Suur osa on ka muidugi päevafilmil - kui linal jookseb kassahitt, näiteks „Pohmakas 2", on saal täis ning autosidki rahvamaja ees Virumaa kaugematest kantidest. Kui filmi juba Teatrikinos näidatud, on rahvast sellevõrra vähem.

Muu meelelahutuse vähesus toob kinno kohalikud inimesed ning võõrastele on meeltmööda meie mugavad toolid ning avar saal - miinuseks saab lugeda vaid suurtest kobarkinodest veidi kehvemat pildi- ning helikvaliteeti. Seepärast ei pea Haljala Kino end veel ka Rakvere Teatrikino suureks konkurendiks - tehnika on veel lahendamata probleemiks. Siiski annavad poisid endast parima ning lubavad tulevikus ka muu kantsi kinodel jalgealuse tulisemaks teha. Viimase aasta jooksul on poisid läkitanud kultuuriministeeriumisse kaks projektitaotlust, siiani pole positiivset vastust tulnud. Kuid viru veri ei värise ning tagasilööke pelgamata jätkab Haljala Kino projektiraha taotlemist kuni tehnika uuendatud ning parem kvaliteet klientidele tagatud.

Aastaga on edenenud ka koostöö valla asutustega - peale kooli ühiste filmivaatamiste on edenenud ka idee pealkirjaga „Kirjandus kinos". Korra või kaks kuus koguneksid koolid üle Lääne-Virumaa jälgima kinolinalt mõnda kirjandusteose põhjal vändatud filmi - nagu näiteks Aino Perviku teosel põhinev südamlik "Kallis härra Q". Kokku on saadud maakonna kirjanduseõpetajatega, kellele väljakäidud mõte väga meeldis -nüüd peab vaid ideest kinni hoidma ning ootama tehnika kvaliteedi parenda­miseks vajaminevat raha.

Ka paljukardetud kinode digirevolutsioon noormehi ei heiduta - kuigi vajalik riistvara on väga kallis, loodetakse, et tulevikus on väikestele kogukonnakinodele kinodele enam toetusprogramme või leitakse kinole tublisid sponsoreid. Lihtsalt kindlasti alla ei anta.

Plaanide osas on Rasmus tagasihoidlik - peale tehnikaosa on ka veel teisi plaane, kuid alati peab jääma ka üllatusi. Poisid on endaga rahul. Raskes olukorras on juba aasta vastu peetud - ja see ei ole üldse lühike aeg. Motivatsioon ei ole kuskile kadunud - selleks, et meie kohalik kino jõuaks parima tasemeni, on veel palju teha. Haljala Kino ootab kõiki kinno - saa ju logoltki lugeda, et Haljala kino on mõeldud Sulle, Mulle ja Meile. Võta kaaslane käevangu, osta poest kommi ja tulge vaikse romantilise jalutuskäiguga läbi lume kinno. Sest jalutuskäik on just paraja pikkusega.

Nagu aastataguse artikli lõpuski öeldud sai - kohtume kinos!