Teine lugeja loetleb mitmeid "Kevades" leidunud pahategusid:
"Alaealise joomisele ahvatlemine, saabastelt nööpide lõikus, külma veega (ja külmas saunas) higistamissundus, tähistamata alal meremao vaatamisele ahvatlemine (mille tagajärg oleks võinud olla neiu Teelele raskete kehavigastuste või koguni surma põhjustamine - toim.), ahistamine, kavatsus jõgi  vastupidi voolama panna, loata relvast paugutamine, ristsete ajal pilli üürgama panemine, köstri aiamaa loata muutmine katselapiks jne."

Kolmas kommentaator jätkab nimekirja:
"Pidev vägivallaga ähvardamine (näiteks Toots Kiirt), avaliku korra korduvad rikkumised (kaklused, purjus peaga töllerdamised jne), kallaletungid ja füüsilise valu põhjustamised, piinamine (Toots tulise rauaga kalkunitolkamite tagumiku kallal!), huligaansus vara lõhkumise näol (Kiir tiris aialippe kakluse jaoks, Tootsi saunaaken jne).

Järgmine tähelepanelik filmihuviline toob välja selle, et Toots võitis Lible poolt organiseeritud loterii ja seda alaealisena!
"Kui nüüd õigesti on meelde jäänud siis lihtrahva käes ei tohtinud olla sõjarelvi. Tootsi püstol oli seda vast kunagi, aga ammu iganenud tüüpi, eest laetav ja tagant soetatav. Suvest saame teada, et Joosep Toots läheb poodi ja ostab lõhkeainet kivide lõhkumiseks - niisama lihtsalt, astub poodi ja ostab pommivalmistamiseks vajaliku komponendi," meenutab lugeja.

Ka tüdrukuga tema tahte vastaselt tantsimist pidas üks lugeja tänapäeva mõistes väärteoks.

Teema võtab hästi kokku kommentaator Tom:
"Mina olen mõelnud, et kui viitsiks natuke analüüsida, siis on Oskar Lutsul praktiliselt kõik tegelased praeguse seaduse tähenduses kurjategijad. Alates köstrist, kes Tootsi kehaliselt väärkohtles ja lõpetades selle samas Tootsiga, kelle kuritegude loetelu tuleks väga pikk. Ei pääseks ka Kiir ja teised - kui ikka saksa poisil oli valus, siis oleks ka tegijal paragrahv seljas. Samas olen ka mina veendunud, et Tootsi ja Kiire aegadel oli ühiskond paljudes küsimustes mõistlikum," nendib Tom.