Kodutütreks saab alates 8. eluaastast ning organisatsiooni eesmärk on kujundada tulevasi kodanikke aktiivseteks ja teotahtelisteks. Samuti ei saa kodutütred ennast kuidagi üksikuna tunda, kuna toetust on tunda nii kaitseliidu, naiskodukaitse ja noorte kotkaste näol. Koos noorte kotkastega korraldatakse spordivõistlusi, käiakse püssi laskmas, toimuvad üle-Eestilised laagrid. Traditsiooniks on saanud tüdrukute käsitöönäitused.

Et kõike seda ka tegudes tõestada, võetigi tüdrukud ühel veebruariõhtul kaasa Haljala lasketiiru sportpüssi proovima.

NKK naistest olid tüdrukuid tulnud toetama Ene, Kaja, Liaana, Karmen ja Maarika. Kõik käis käskluse peale nagu relvade puhul ikka. Kui algul kardeti pauku, siis peale väikest instrueerimist ja proovilaskmist hakkas asi vägagi meeldima ehk nagu tüdrukud ise kirjutasid:

Lasta on lahe!

Ühel jaanuarikuu päeval tegid naiskodukaitse Viru-Nigula naised meile ettepaneku minna 01.veebruaril sportpüssist laskma. Meie olime joonelt nõus.

Mõeldud, tehtud. 01.veebruaril käisime - 13 Vasta Kooli kodutütart, kaks noorkotkast ja viis naiskodukaitsjat - Halja Gümnaasiumi tiirus laskmas. Juhendajaks oli Olev Lipp. Osa meist oli sportpüssiga ja sellest laskmisega juba varemalt kokku puutunud.

Kuid teine osa nägi püssi päris esimest korda, käega katsumisest rääkimata. Sellest oli tingitud veidi närviline õhkkond.

Enne kui meid päris paugutama lubati, tutvustati ohutusreegleid ja viidi kurssi püssi käsitsemisega. Seekord me kogu oma kehajõudu kasutama ei pidanudki, sest lamangasendis olles oli püssidel tugi all.

Igaüks sai lasta kümme lasku. Kõik said pihta!

Mõni sai märgile pihta, mõni sai pesulõksule pihta. Oli ka neid haukasilmi, kes suisa kümneid tabas.

Meile väga meeldis see ettevõtmine. Tahame kindlasti veel laskma minna. Nii mõnigi võib ju mõelda, et miks noored tüdrukud laskmisega tegelevad. Põhjus on lihtne - meile meeldib midagi uut õppida. Mõni meist soovib tulevikus lausa automaatrelvast laskma õppida.

Noored, algajad kodutütred said oma esimese organisatsioonielamuse. Ootame juba huviga, millal jälle koos midagi teha saab. Täname Viru-Nigula naiskodukaitsjaid ja noorkotkaid sõpruse ning toetuse eest! 


Haljala lasketiirus Foto: Ene Ehrenpreis

Uued kodutütred - Renate Johanson, Arabella Aso, Hanna-Liina Mäitse, Kaire Petrovitš ja Brenda Saluste, on plaanis ametlikult organisatsiooni ridadesse vastu võtta vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.