Nüüd äkki, kui keegi on otsustanud maad ka millekski muuks kui niitmistoetuseks kasutada, tuleb välja, et jälle ei sobi?

Selle suve Viirapalu küla­päevadel, mida võrdselt kau­nistasid nii kergejalgsed Tsoo­ru rahvatantsijad kui ka Volikogu esimees ise, ma mingit pessimismi spordi­platside asukoha suhtes ei tema, ega kellegi teise suust ei kuulnud.

Vallavolikogu esimees pi­das igati toredal külapäeval hoopis sütitava kõne, tänas mittetulundusühingut spordi­väljakute eest ja kinkis võõ­rustajatele uhiuue värvilise korvpalli. Pall ristiti koheselt sisse, kusjuures Volikogu esi­mees, pani paar päris oskus­likku katet ja oli väga lähedal, et tabada ka kaunis kolme­punktivise.

Müürsepp pole aga korv­pallur vaid poliitik. Kui ta külapäevadel või muudel üri­tustel käibki kõnesid pidamas, vabaviskeid viskamas, korv­palle või karikaid üle andmas, ei unusta ta hetkekski, et poliitik ei kogu hääli mitte sellega, et räägib igal pool ühte ja sama juttu, vaid sellega, et räägib erinevatel üritustel ja erinevatele inimestele või­malikult erinevaid jutte. Kui ühele seltskonnale võib ühel päeval spordiväljakuid kiita, siis juba järgmisel päeval ja teisele seltskonnale võiks neid väljakuid ka veidi laita. Noh näiteks sellisele seltskonnale, kellele Lepajõe ei meeldi, või Reformierakond ei meeldi, või sport ei meeldi...

Kui sulle ikka ehitatakse spordiväljakud siis ole mees jakasuta neid. Ja ratta seljas 3 km Tsooru alevist on spordimehele nali, korra üle õla nuusata ja kohal! Kas Volikogu esimees ei ütleks ette, kui kaugel asub Viirapalu küla elanikest nende piirkonna lasteaed? Võin teda aidata, ainult 17 kilomeetrit eemal ... Antslas.

Kui avalikuks kasuta­miseks mõeldud väljakute rajamise otstarbekuse seab kahtluse alla see, kes neid peaks kasvõi talgute korras, igal aastal ja ilma rahata st ilma eurorahata rajama, siis käitub ta nagu inimene, kellel kõht tühi, kellele on süüa toodud, aga selle asemel, et tänada (eeskätt Euroopa toetusfonde muidugi, mitte mind) ja sööma hakata, vaatab toidutoojale otsa ja ootab, et talle toit lusikaga ka suhu aidatakse. No söömisega saab iga mees ikka ise hakkama.