Selle kauni muinasjutuainetel kirjutatud muusika­lise näidendi lavastamise mõtte tõi Antsla kooli muusi­kaõpetaja Tiit Raud, kes õpetas selgeks ka kõik laulud. Tantsud mõtles välja ja õpe­tas lastele selgeks tantsu­õpetaja Janika Tõntsel. Lava­kujunduse tegi Antsla KSK kunstnik Kaili Kalle. Teksti­töö, lavastamine, kostüümide muretsemine ja kõikvõima­like kokkulepete sõlmimine jäi Liivia Rebase ülesandeks.

Kõik osatäitjad etenduses on Antsla gümnaasiumi 1.­-12. klassi õpilased. Peatege­lasi Gerdat ja Kajd mängivad Liis Tõntsel ja Brayen Hirv. Jutustaja osas on Marek Pant, lumekuninganna osa mängib Annika Pant. Kesksed tegela­sed on veel röövlitüdruk, ke­da mängib Laura Lääts, print­sessi osas on Anett Ruven, aedniku osas Keity Sillaste, printsessi hoidja on Jane Ploom, röövlipealik on Saa­ra-Liis Lutsar, printsessi sõb­ra osas on Marten Hernits, põdra osa mängib Marko Kannimäe, lillede osatäitjad on Kertu Niit, Emma Emilie Saavel, Kristiina Siska ja Trine Tõniste.

Kandev roll on mudilas­kooril, poistekoori poisid on röövlite rollis, 2.-4. klassi tantsijad on jäälilled, õu­kond, kaunid lilled lossiaias. Etenduse jooksul käib lavalt läbi üle seitsmekümne tege­lase.

Enne esietendust ei saa­nudki hästi aru, kuidas asjad toimima hakkavad. Polnud ühtegi proovi, kus kõik osa­täitjad korraga kohal olid: erinevatel aegadel lõppevad koolitunnid, muusikakool, haigused, koolibuss ja kõik­võimalikud muud põhjused. Ometi etendused sujusid,noored näitlejad võtsid en­nast kokku, ka lavameeskond andis endast parima. Appi tulid Antsla kultuuri- ja spor­dikeskuse kunstiline juhtKairit Thealane ning kunst­nik Kaili Kalle, kelle üles­andeks oli ka lavavalgustuse korraldamine. Helitehnika puldi taga oli Oleg Aarna.

Meeldiv on, et seni toi­munud etendused on läinud täissaalile ning publiku taga­siside tingis lisaetenduse, mis toimub 22. veebruaril, kus soovijatel on võimalus veel­kord nautida Antsla kultuuri- ja spordikeskuses muusi­kalist näidendit "Lume­kuninganna".

Tänan kõiki lapsevane­maid, kes aitasid kostüüme valmistada, tõid lapsi proo­videle ja koos lastega ko­dudes tekste harjutasid. Aitäh õpetajatele, kes toetasid eten­duse ettevalmistamist nõu ja jõuga. Tänan ka kõiki vaata­jaid, kes etendusel olid ja meie noortele näitlejatelekaasa elasid ja palksutasid.

Kindlasti said etenduses osalevad noored uue koge­muse võrra rikkamaks, õppi­des lavalist liikumist, hääle­seadet, lavapartneritega ar­vestamist ning publikugasuhtlemist. Mis kõige täht­sam, sõnum sõpruse tähtsu­sest ja koduarmastusest jõu­dis saali iga kuulajani.

Etenduse toetajad olid: Eesti Kultuurkapital, MTÜ Uhtjärve Krehvinid, Antsla Gümnaasium, Antsla KSK. Tantsuselts Pärliine, MTÜ Kungla Muusikal

Kas ei ole see nii, et kau­nis lumekuninganna tõi lõ­puks ka lume ja nüüd saavad kõik kauaoodatud lalve­rõõme nautida!

Kaunist talveaega!