Veebruaril toimunud kooli aastapäeva tähistamine ja vilistlaste kokkutulek. Registreerimis lehtedelt selgus, et peole oli tulnud, hoolimata eriti käredast pakasest, 179 vilistlast ja 25 külalist. Kui oma rahvas ka juurde arvestada, siis helises juubilari süda 226 inimese rõõmust ja naerust.

"Hea on siin jälle olla. Nii palju toredaid mälestusi!" kirjutasid 2009.a. lõpetajad külalisteraamatusse. "Tore oli koos olla ja meenutada ühiseid kooliaastaid" kirjutasid samasse 1966-1968.a lõpetajad. "Aastad lähevad, mälestused jäävad" 1998.a lõpetajad.

Kõik olid ühel meelel: tore kool, tore pidu, head õpetajad ja võimekad esinejad-õpilased. Õpetajad ja õpilased olid tõesti väga väga suure ettevalmistuse peoks teinud. Laulud ja sõnalised etteasted sundisid kõiki tähelepanelikult kuulama. Eriti suure vaimustusega võeti vastu oma kooli elupildikeste dramatiseeringud.

Suur oli äratundmisrõõm - see juhtus meie klassis! aga see jälle meie klassis! Koolipere on tänulik Juta Jaaksonile, kes meenutas ja väga pikalt kirjutas oma mälestusi kooli elust aastatel 1950-1957. Suur osa kooli elupildikesi oligi tema mälestustele tuginedes lavastatud. J. Jaaksoni meenutusi saab lugeda juubeli päevaks väljaantud kooli raamatust.

Peol saime osa ka "Heliseva muusika" tegelaste laulmistunnist. Meie oma tõelise laulu staari, õpetaja Merje Kallipi hääl helises nagu kõige säravam kristallkelluke, õpetades lastele do-re-mi-d. Kaasa ümisema pani "Saaremaa valss", kui solistid, õpetajad Ivo Jõgiste, Olev Mäe ja muidugi Merje Kallip, maalisid kuulajate silmade ette suvise heinamaa, sundides hetkeks unustama selle, mida kraadid aknataga näitasid - miinus 33. Perekond Jõgisteorkestrile pakkus tõsist konkurentsi õpilaste "Igalüheloma pill" orkester.

Oli poolteist tundi kuulamist ja läbi õhtu pidevat vaatamist. Näituseks olid seatud õpilaste tööd ja leiutised ning kirjasõprade saadetised. Teleriekraanilt võis jälgida koolielu meenutusi varasemastajast. Lausa järjekord tekkis nn vanamaja, st praeguse koolimuuseumi uksetaha, kus põline koolidirektor IlmarJärg jagas mälestusi pikast koolitööst oma endiste õpilastega. Kooli elu edendamise ja rikastamise eest tänati sponsoreid ja koolitöötajaid tänukirja ja värskelt ilmunud kolmanda kooli raamatuga "Sõnasekka". Rõõmu tegi maakonna haridusosakonna juhataja, meie oma vallavanema ja naaberkoolide direktorite kohalolek ning nende sõbralikud tervitused ja kiidusõnad PõlulaKoolile.

Tänankõiki, kes olid seotud kooli aastapäeva ettevalmistamise ja korraldamisega ning kes toetasid mater -iaalselt meie ettevõtmisi. Eraldi ütlen tänusõnad õpetaja Inge Korkale ja Merje Kallipile, kelle valvsa silma all kogu ette valmistav töö toimus. Suur tänu õpilastele-esinejatele! Aitäh sponsoritele Mati Rebane, Margus Korka, Valmar Järg!

Aitäh kõigile tegijatele!