Lühikese ülevaate näiteringi tööst ja tegemistest tegi meie juhendaja Anita - kes teeb palju, jõuab palju ning tema temperamenti ja ilmekust annab kadestada. Ise ta ütleb: „ Teate, pean ennast õnnelikuks inimeseks. Etendused on vahvad, näitlejad toredad, publik rahul, mida veel tahta. Ja pärast iga etendust on hea tunne."

Etendused on tõesti kõik õnnestunud. Selliseid esinemisi, mille lõppedes oleksime enda peale vihased, et küll läks halvasti, polegi. Keskendunult ja hästi ettevalmistunult lavale astudes on tulemus alati hea. Selle-eest täname Anitat, kes teeb iga lavastusega palju eeltööd. Tal on selge, mis peab toimuma ja kuhu peab välja jõudma. Samaegselt juhendab ka näitemängulist showtantsutruppi, kes osalevad tihti meie etendustes. Tantsud on kõik kordumatud, kuna on omaloomingulised. Lausa uskumatu, kuidas ta produtseerib ideid, olles ise sõbralik ja rahulik. See on nii nakkav, et kogu trupp mõtleb kaasa ja lõpptulemus on meid ennast vapustav.

Meie esimesteks proovikivideks olid Anita kirjutatud naljamängud „Kosjaskäik" ja „Milliooniparaad", kus naeruvääristame satiiri ja huumori abil inimlikke nõrkusi, pahesid... „Kosjaskäiguga" naerutasime rahvast VI Külateatrite festivalil Antslas. Etendused said sooja vastuvõtu osaliseks. See innustas edasi tegutsema.

Järgmisena võtsime endale väga raske ülesande tuua lavale Heino Kiige romaani „Maria Siberimaal" instseneeringu, millega esinesime Valga- ja Viljandimaa VII Külateatrite festivalil. Saime parima lavakujunduse preemia.

Mai Talviste „ Naabrid". Elustuvad seitsmekümne aasta tagused koomilised sündmused Valga ja Valka vahel. Kes on ahnemad, kas eestlased või lätlased? Kellele kuulub muna, kui eestlase kana lätlase põõsa alla muneb?... Aga Riia suits ja Viru valge liikusid siiski salaja maad ja jõge pidi. Esinesime VIII Külateatrite festivalil Tabiveres. Näidendis osales ka tantsutrupp Mathilde. Festivalidel esinemised said teoks tänu projektidele.

Rein Salumäe näident „ Meie kallis osmik". Esinduslik härrasmees John saabub oma kallisse kodutallu. Kuid nüüdseks polnud õlgkatusega kaetud osmik enam tema kodu. Nüüd oli see vaene osmik kallis kodu neile, kes istusid metsas, kes saadeti Siberisse, ent lõpuks jäid ikka ellu.

Estraadietendus „Muhkel ja Muhedad" sai teoks tänu Anitale, kes põimis etendusse parimad naljad elust enesest, näitemängulised showtantsud ja eksootilised kõhutantsud. Peaaegu kahetunnilise etenduse peategelasteks on kaunid „peenemad preilid" Andres ja Aare, lõkkele löövad armukired, peretülid, käiakse ära sanatooriumis ja öösel viina järel... Vello Jaska komöödia " Valgete pilvede lend" esilinastus Astuvere külas Savi talu õuel, kus nähti naistraktoristide võlu ja valu Eesti NSVs Suure Võidu kolhoosis läbi naeru ja pisarate. Suur tänu Lokk´i perele, kes aitasid igati kaasa. Ja tänu projektijuht Kalev Lõhmusele.

Vabandame paljude küllakutsujate ees, et pole saanud esinema tulla, kuna näitlejad on ka tööinimesed ja aega napib.

Täname meie toetajaid: Kohaliku Omaalgatuse Programmi, Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgruppi, Hasartmängumaksu Nõukougu, Palupera vallavalitsust, näitlejaid, kes valmistavad oma kuludega kostüüme.