Oleme võistelnud nii talve- kui suvetormiga, küll üleujutuste ja ülimadala veeseisuga, ülikuuma ja -külma ilmaga. Selle aastal 4. veebruaril kordus kuue aasta tagune lugu, kus kraadiklaas näitas -29 kraadi ja kodust välja sõites koguni -34.

Sellest hoolimata kogunes matkale Elva-Vitipalu maastikukaitsealale Tartumaa Tervisespordikeskuses juurde 40 inimest. Alustasime korraliku soojendusega, kus retkejuht Maarja eestvedamisel võimlesime ennast liikuma. Kaheks grupiks jagatuna liikusime üle luha metsa, kus uurisime loomajälgi, mängisime ja imetlesime talvist loodust. Kuulda oli puude praksumist, näha oli orava, nirgi, koera, rebase ja kitsejälgi, nägime ka elusat hiirt, kes oli korraks lume alt väljas käimas. Tagasiteel üle luha oli tunda juba päikese soojendavat mõju, kuigi külma üle ei kurtnud keegi matkalistest. Meie hea partner Tartumaa Tervisespordikeskus pakkus võimalust matkalisi toitlustada nende ruumides, seega saime pärast matka kohe sooja ruumi ja kosutavat suppi Waide motellilt.

Kõikide matkal osalenute vahel loosisime välja snäkipakid AS Nõo Lihatööstuselt.

Järgmine matkasarja matk toimub 2. juunil kanuumatkana Elva jõel. Teiste meie üritustega saab tutvuda kodulehel www.vvvs.ee

Matkasarja matkad, va. kanuumatk on tasuta. Toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.