"Minu seos Kooli tänava majaga piirdub üksnes sellega, et olin maja passiivne investor. Maja haldamisega ma kokku ei puutunud. See, et majja on sisse kirjutatud sadu firmasid, oli mulle teadmata, kuna Eestis ei nõua ettevõtte juriidilise aadressi registreerimine omaniku nõusolekut. Samuti oli mulle teadmata, et Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach elamislubade äriga tegelevad."

  • Kuidas Te Kooli tänava maja kaasomanikuks sattusite

"Viis aastat tagasi tekkis mul huvi kinnisvarasektori vastu, mis majandusbuumi ajal väga kiiresti kasvas. Rääkisin sellel teemal ka mõne tuttavaga, kelle kaudu jõudis info ka Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachini. Nad võtsid minuga ühendust ning leidsime võimaluse koostööks investeerimaks kinnisvarasse. Soetasime Kooli tänaval asuva maja eesmärgil see väljast korda teha ja edasi müüa, kuid majanduskriisi tõttu jäi projekt venima. Tänaseks olen ma enda osaluse maja omanud ettevõttes maha müünud."

  • Millal saite teada, et majja, mille osanik Te olete, on sisse kirjutatud ligi 140 ettevõtet?

"Sellest kuulsin alles vestluses ETV saate Pealtnägija tegija Mihkel Kärmasega. Suhtlesime paar päeva enne elamislubade skandaali käsitlenud saate eetrisse minekut. Nimetatud fakt oli minu jaoks väga suur üllatus."

  • Riigikogu korruptsioonikomisjon tegi Teie osas õigeks mõistva otsuse.

"Andsin Riigikogu korruptsioonikomisjonile endapoolsed selgitused. Täna on kõigi nelja parlamendipartei esindajatest koosnev korruptsioonikomisjon vaadanud faktilisi asjaolusid ja andnud oma väga selge hinnangu minu süütuse osas. Ka komisjoni esimees on öelnud väga selgelt välja, et minul pole isegi eetilist rikkumist elamislubade skandaaliga seoses."

  • Milline on Teie isiklik hinnang elamislubade ärile?

"Ma mõistan sellise tegevuse hukka. Minu hinnangul ei ole kuidagi aktsepteeritav, et Riigikogu liige tegeleb säärase ebaeetilise äriga. Isegi kui tegemist on juriidiliselt korrektse tegevusega, ei sobi see kindlasti Isamaa ja Res Publica Liidu liikmele ja riigiameti töötajale. Sellesse ei saa teisiti suhtuda."

  • Millega tegeleb Riigikogus Mulgimaa toetusgrupp? Mida olete seni saanud Mulgimaa ja mulkide heaks ära teha ja mis on plaanis?

"Mulgimaa toetusgrupp on üks suuremaid toetusgruppe Riigikogus. See on loodud Mulgimaa omavalitsusjuhtide palvel eesmärgil propageerida Mulgimaad ja aidata kaasa Mulgimaa probleemide lahendamisele.

Põhiülesandeks on Mulgimaad tuntumaks teha, et inimesed teaksid, kus piirkond asub. Võimalik, et seeläbi mõni noor pere sooviks endale siia suvekodu soetada ja hiljem juba alaliselt elama asuda.

Eelmisel aastal toimus esimest korda Mulgimaad tutvustav kuu Tallinnas. 9. juunil toimub Tõrvas Mulkide laulu- ja tantsupidu, mille kaudu on samuti võimalik Mulgimaad teistele tutvustada. Plaanis on teha üks kohtumine president Toomas Hendrik Ilvesega ja külastada Mulgimaal Ärmal tema kodutalu.

Piirkonna reklaamimine on järjepidev töö ja konkreetsete mõõdetavate tulemuste saavutamine võtab aega. "

  • Kes Mulgimaa toetusgruppi kuuluvad ja mis alustel grupp on moodustatud?

"Gruppi kuulub 25 Riigikogu saadikut. Näiteks Urmas Reinsalu, Ene Ergma, Jüri Ratas, Erki Nool, Kalle Jents, Peep Aru ja paljud teised. Grupp on moodustatud eelkõige saadikutest, kes avaldasid selleks soovi. Osa saadikuid kutsusin ise gruppi juurde.

Paljudel grupi liikmetel on juured Mulgimaal, nii näiteks Liisa Pakosta esivanemad on Mõisakülast pärit."

  • Tänan intervjuu eest ja soovin edu, eriti Mulgimaa elu edendamisel!