Orru kinnitusel paikneb kavandatava kaevanduse ala inimasustusest eemal metsade ja soode keskel, on tehtud põhjalikud uuringud. Ta veenis rahvast, et nende kaevud kaevandamise tõttu kuivaks ei jää.

„Igaks juhuks võetakse kahe talu kaevud jälgimisele. Kui ootamatult peaks selguma, et veetase langeb, on arendaja kohustatud kaeve süvendama," rääkis Mall Orru.

Karta pole samuti, et kaevandamisel jääks tühjaks Navesti jõkke suunduv 25 kilomeetri pikkune Pale jõgi, mis saab oma veed Leinasoost. Vihmavaestel suvedel kokku kuivama kippuva jõe taset kaevandamine Orru kinnituse kohaselt ei mõjuta, sest arendaja rajab korralikult töötavad settebasseinid ja filtrid. Tänu neile ei satu kaevandamisel Pale jõkke turbaosakesi, mis võiks jõe elustikku mõjutada.

Kaevanduse ala paikneb inimasustusest eemal ja on täna porine ja rägastikuline madalsoo, kus ei kasva marju ega ole linde ja loomi. Halliste valla jahiseltsi esimehe Tõnu Tuka arvates turbatootmisalal kohalikule loomastikule negatiivset mõju ei ole .

Turvast on kavas vedada asulavälistel teedel ainult tööajal ja tööpäevadel. Tolmu vähendamiseks transpordil kuival perioodil teid vajadusel kastetakse.

Kaevandamisluba taotleb Pärnu osaühing Ideal Investments, kes kavatseb hakata Leinasoo turbamaardla lõunaosas kaevandama kütteturvast Eesti elanike, sealhulgas ümbruskonna asulate tarbeks. Mäeeraldise teenindusmaale rajatakse tuletõrjeribad. Arendaja Egon Mirme sõnul võtavad ettevalmistused veel mitu aastat.

Kaevandamine hakkab toimuma 53,93 suuruselt alalt freesmeetodil ja karjääriviisiliselt 30 aasta jooksul, 12 tuhat tonni turvast aastas. Turbatööstus pakub tööd ka kohalikele elanikele.

Pärast kaevandamise lõpetamist korrastab arendaja Leinasoo II turbatootmisala kalastuseks ja suplemiseks sobilikuks veekoguks, mille keskossa jääb mineraalsaar.