Kultuurimaja väikese saali täitsid järjekordsel salongiõhtul 10. veebruaril küünlavalgel laudade taga istudes veerandsada mõnusat koosviibimist nautima tulnud mõisakülalast. Enam kui kaks tundi jagas neile huvitavaid teadmisi klassikalise veinikultuuri paljudest tahkudest Urmas Tuuleveski - mees, keda paljud teavad ka Õisu sepikoja omanikuna ja entusiastliku mõisaajaloo uurijana.

Prantsuse salongimuusikat esitades ja kuulajailt aplausi teenides aitasid õhkkonna õdusaks muutmisele kaasa duett Laila ja Iivo Hakkaja klaveril ja saksofonil.

„Maailmas on viinamari ja vein sünonüümid," kõneles publikule erinevaid tunnustatud veinisorte degusteerinud Tuuleveski. „Viinamarjapõldu nimetatakse veinipõlluks ja seal kasvavat viinamarja veinijalaks," lisas ise paaril korral aastas Prantsusmaal veinireisil käiv ettevõtja.

Slaidide abil pajatas külaline haaravalt iidsetest veinijoomise pidudest sümpoosionitest vanas Kreekas, Prantsusmaa veinitootmise piirkondadest, veinide liigitamisest, degusteerimisest, pudelikorkidest jne. Kuulajate küsimustele vastates rõhutas ta, et klaasike punast viinamarjaveini päevas on terviseks, kuna selle valmistamiseks kasutatavate marjade koor sisaldab kasulikke aineid.

Kultuurimaja juhataja Laine Pedaja tänas nii Urmas Tuuleveskit kui perekond Hakkajaid. Ta teatas ühtlasi, et salongiõhtu publiku kahe-eurostest pääsmetest laekunud sissetulek läheb Mõisakülla kavandatava mulgi lastegrupi puuskulptuuri valmistamise fondi.