Uue-Kariste ja Rimmu piirkonna koolibussi juht uuris pakasega hommikuti lastevanemailt telefonitsi, kas lapsi on tulemas, ja tegi selle põhjal otsuse, kas sõita või mitte.

„Täna olid aga juba kõik koolis ja maja rõõmsalt kihevil," ütles Hüva 8. veebruari pärastlõunal. Mõisaküla koolis oli direktor Pirje Usina jutu järgi pakasega laste arv tunduvalt väiksem ja mõni õpetajagi puudu, kes hommikul külmaga autot käima ei saanud. „Lühendasime õppetunde, uusi osasid edasi ei võetud, tõime sisse rohkem mängulist poolt," ütles Usin. „Täna (8. veebruaril - Toim.) aga puudus vaid viis õpilast viiekümne viiest," lisas direktor.

Jaanuari lõpul osalesid kooli õpilased Jaanus-Hugo Ermits ja Cardo Tisler maakondlikul VII klasside matemaatikaolümpiaadil. Jaanus-Hugo sai tubli VII koha. Poisse juhendas õpetaja Toomas Riet.

Külmaperioodi algul 31. jaanuaril tuli kokku kooli hoolekogu. Vaadati üle eelarve, kuhu otsustati taotleda linnalt täiendavaid summasid õppevahendite soetamiseks. Hoolekogu uueks esimeheks valiti Sirje Jannes ja tema asetäitjaks Margus Ott.

3. veebruaril kinnitas kool IX klassi lõpueksamiteks eesti keele ja kirjanduse, matemaatika ning õpilaste valikul ühiskonnaõpetuse.

Sotsiaalministri määrus lubab I-VI klassi õppetunnid ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on vähemalt -20 ºC. Põhikooli kolmel vanemal klassil tekib voli koju jääda alates 25 miinuskraadist. Kehalise kasvatuse tunde võib kuni VI klassini õues korraldada, kui külma pole üle kümne kraadi, ning VII-XII klassini, kui külma on 15 kraadi või vähem.

Õpilane peab väga külmast ilmast hoolimata saama end riiete sees liigutada. Spetsialistide soovitusel pesust ja fliisist või kampsunist sooja jope all peaks täiesti piisama. Spordimaailmast tulnud kolmekihiline riietumissüsteem toimib hästi ka igapäevaselt, väline kiht kaitseb vee ja tuule eest, keskmine kiht annab sooja ja pesu aitab hoida keha kuivana. Riided ja jalatsid peaksid olema parajad (mitte liiga suured või liiga väikesed) - soojast sokist on vähe kasu, kui jalatsis piisavavalt ruumi pole. Kindlasti ei tohiks unustada mütsi, sest pea kaudu kaotab keha väga palju soojust.