„Seni on tiiru kasutanud peamiselt kohalikud jahimehed suveperioodil reedeti lasketreeningute korraldamiseks ja jahiseltsid on korraldatud laskepäevi," selgitas tiiru rajamise eestvedaja Mulgi spordiseltsi laskeinstruktor Uno Rääbus. Tuleval suvel lisandub ka teine harjutamispäev, sest laskjaid tuleb juurde. Nii näiteks hakkab tema sõnul tänavu tiiru kasutama Abja gümnaasiumi laskehuvilistest õpilastest moodustuv treeningrühm instruktor Arne Kärmase juhendamisel.

Suvel ootab Kuritse tiir, kuhu lisaks sportvibu treeningrajale tehakse tänavu maastikuvibu rada, ka Mulgimaa vibuspordi harrastajaid, kes praegu peavad harjutamas käima Viljandi spordikoolis ja Vana-Võidu vibuklubis. Senikaua alates märtsikuust saavad vibulaskjad hakata treenima kolmapäeviti Halliste põhikooli võimlas. Sellekohane kokkulepe kooliga on seltsil olemas.

Varustamaks Kuritse lasketiiru kõigi vajalike seadmetega, on selts tänavu esitanud rahastamistaotluse LEADER-meetmesse. „Kui taotlus rahuldatakse, oleme igati valmis Eesti tasemel võistluste korraldamiseks," usub Rääbus. „Eesti jahispordi liiduga käivad läbirääkimised eeloleval suvel Kuritse tiirus Eesti meistrivõistluste ühe etapi korraldamiseks laskeharjutuses „jooksev põder". Lisaks toimub juulikuus vibulaskuritele võistlus Mulgi Cup " lisas instruktor.

LEADER-meetmest saadi lasketiiru seadmete ostmiseks toetust ka 2010. aasta kevadel ning sügisel vibusektori arendamiseks. Tiiru valmimiseks vajalikud kaeve- ja ehitustööd, millele eelnesid võsalõikus ja platsi puhastamine, tegi selts eelnevatel aastatel. Litsentsi sai lasketiir mullu juunis.

„Varem Lõuna-Mulgimaa jahimeestel omal harjutamisvõimalus puudus, lähemad tiirud asuvad Holstre-Nõmmel ja Tipus. 2009. aasta augustis asutatud seltsi eesmärgiks oligi rajada ka siiakanti tiir vibu- ja laskespordi arendamiseks ning jahimeeste laskeoskuse parandamiseks," selgitas Rääbus.

Mulgi spordiselts ootab püssi ja vibu laskma kõiki uusi huvilisi Lõuna-Mulgimaalt - nii noori kui eakamaid. Selleks palutakse eelnevalt registreeruda kas telefonil 5187 567 (Uno Rääbus) või 5019 732 (Arne Kärmas).

Lähemat teavet Mulgi spordiseltsi tegevuse kohta pakub lisaks koduleht www.jahitiir.ee