Ise ütleb Taivo, et teda meelitas siia elama Haaslava valla linnalähedus ja siin elavad sõbrad-tuttavad.

Kust tuleb Sinu ajaloo uurimise ja kirjutamise huvi?

Huvi ajaloo vastu on lapsepõlvest, esialgu õe ajalooõpikute lugemisest, hiljem isa (EV armee ohvitser) ja teiste vanemate inimeset juttudest, mis erinesid täiesti ametlikust ajalookäsitlusest, kuni omal käel uurimiseni.

Millal võivad Haaslava valla elanikud oodata Sinu uut ajalooraamatut?

Kui kõik hästi läheb, tahan järgmise aasta suvel karskusseltsi "Priius" ajaloo välja anda, käsikiri on kolme neljandiku ulatuses valmis ja seni ilmunud raamatutest kõige mahukam. Sillaotsa kooli 250 aastapäevaks, 2016. aastal, peaks ilmuma kooli ajalugu "1945. aastast kuni tänapäevani." Käsikirjaga on algust tehtud ning loodan endiste õpetajate ja õpilaste abile. Mõned mõtted on veel, aga enne õiget aega ei taha hõiskama hakata. Kindlasti saadan ka edaspidi vallalehte ajalooteemalisi lugusid, selle aasta suveni on materjalid juba koos.

Oled õpetaja, kohaliku ajaloo uurija, vallavolikogu esimees, noorkotkaste juht ja seda lisaks tavapärastele sotsiaalsetele rollidele. Mis osakaalus need rollid Sinu igapäevaelus on?

Olen oma tegemised püüdnud seada nii, et pereelu ja kodused tööd ei kannataks, tõsi alati ei ole see välja tulnud. Seni on abikaasa ja perekond minu "äraolemistesse" mõistvalt suhtunud ja mind toetanud. Kõik eelpool loetletud tegevused, volikogu esimees ehk on osaliselt raamidesse seatud, on loomingulised ja annavad võimaluse koormused tasakaalus hoida.

Kooliõpilastega suheldes on nad Sinust, kui õpetajast vaimustuses. Mis sa arvad, mis teeb ühest õpetajast hea õpetaja?

Hea õpetaja oskab perekonna, ühiskonna, sõprade, tänava jne kõrval voolida noort inimest nii, et temast tuleb täiskasvanuna mõtlev ja endaga toimetulev inimene, kellel on elus oma kindlad väärtused ja eesmärgid.

Meie vallas ei ole palju noorteorganisatsioone. Ühed aktiivsemad on noorkotkad ja kodutütred, kelle juht sa ka oled. Kas noorte huvi organiseeritud tegevuse vastu on kasvamas?

Noored on aktiivsed ja vähemalt poiste arvates võiks ettevõtmisi olla palju rohkem. Praegu käivad kolm Sillaotsa kaheksanda klassi noormeest "salgapealike kursustel" ja sealt loodan endale tulevikus tublisid abilisi. Selle suve peamiseks eesmärgiks on Age oru matkaraja ehitiste lõpetamine.

Millised arengud võiksid ees oodata Haaslava valda tervikuna? Mida tulevik meile toob?

Loodan, et riigiisadel jätkub tervet mõis-tust ja haldusreformi ei tehta üle inimeste peade laadis, paneme need neli valda kokku, säästame sellega kolme valla ametnike palgad ja küll nad hakkama saavad. Tulevikku ei oska ennustada, aga vähemalt praegu näitavad kõik märgid, et Haaslava vald tuleb omadega toime ja on koguni tõusuteel.

Kas räägitav majanduse stabiliseerumine, optimistlik tõus on meie valda jõudnud?

Nagu öeldud, oleme plussis, kuid kogu meie valla ja riigi majanduse stabiilsus sõltub väga suures osas teguritest, kus meie ise kaasa rääkida ei saa, seega oleme õhukesel jääl.

Millised investeeringud tuleks teha esmajärjekorras?

Viimasel kümnel aastal on valla põhiinvesteeringute kohaks olnud kool, lasteaed ja kõik sellega seonduv. Tulemus on silmaga näha ja käega katsuda ja teeb rõõmu. Arenguruumi on ettevõtluse arendamises ja toetamises, inimesetele parema vaba aja veetmise võimaluste loomises, energiasäästlikkuses jne.

Milline on Sinu arvates Haaslava valla inimeste omaalgatusvõime?

Haaslava valla tugevus ja samal ajal ka nõrkus on linnalähedus. Sõida kümme-kakskümmend kilomeetrit ja sinu käsutuses on Tartus kõikvõimalikud hüved ja teenused. Samal ajal näitavad kohalikud kultuuriüritused, et vallarahvas ei ole linnastunud ning väärtustab kohalikke isetegijaid ja isetegemisi.

Mis meelitaks uusasunike siia elama?

Oleme linnalähedane, enamasti turvaline, hästi toimiva kogukonna ja omavalitsusega vald, kus uusasukas saab endale ilusa looduse keskel kodu rajada.

Kas on ressursse, mis Sinu arvates on Haaslava vallas veel kasutamata?

Meil on Vooremägi, mida on nimetatud Haaslava valla Nokiaks. Sellega on seotud palju häid kavatsusi ja kui isegi ainult osad nendest ellu viiakse, oleme palju atraktiivsemad koos kõige sellest tulenevaga. Ka võiks meie vallas olla paar turismitalu.