„Mustvee Gümnaasiumi ja Mustvee Vene Gümnaasiumi õpilased on maratoni kordaminekule kaasa aitamas veel mitmel teiselgi viisil, näiteks valmistavad nad austasustamiseks diplomeid, ütles Mustvee Gümnaasiumi direktor Marianne Kivimurd-Tarelkina,  kes on ka Mustvee linnavolikogu esimees. „Maratonil võistlejatele pakume ka hapukurki, mida on kasvanud Kasepää valla ettevõtja Aivar Anijago.  Arvestades pingutust ja vee kaotust on selline suupiste vastupidamiseks igati oluline," lisas ta.

Kasepää vallavanem Jüri Vooder märkis, et maratoni raja ettevalmistused on kulgenud edukaks. „Paari päevaga tahame rada veelgi paremaks muuta. Rajameistriks on meie vallavalitsuse  ehitus-ja keskkonnaspetsialist Ilari Domaškin, kellel pikaajalised kogemused erinevate rahvaürituste korraldamisel," lausus omavalitsusjuht.

IV Kalevipoja Uisumaraton saab teoks Jõgeva Maavalituse, Jõgevamaa Spordiliit Kalju ja Eesti Uisuliidu eestvedamisel. „Kui soodushinnaga uisumaratonile registreerimine pidi varem lõppema 22. veebruaril, siis nüüd otsustasime seda aega pikendada kuni 24. veebrarini," ütles organiseerimistoimkonna juht Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. „Ootame rohkearvulist osavõttu võistlusraja erinevatele distantsidele ja matkarajale nii uiskudel kui ka jalgsi. Kauni ilma korral on tulemas suurepärane päev nautimaks kogu perega tervisepäeva Euroopa ühel suuremal järvel," lisas Svjatõšev.