Ajakirjandushuvist tulenevalt on Tiina koolis juhendanud meediaringi, olnud valla- ja koolilehe toimetaja. Tema eestvedamisel on vallarahval ja koolinoortel olnud võimalus osa saada headest etendustest erinevates Eesti teatrites,õpilastel on külas käinud tuntud kultuuritegelased: kirjanikud, näitlejad.

Tiina Mälk on olnud Väätsa vallavolikogu liige, haridus- ja kultuurikomisjoni esimees ning kaasa rääkinud erinevate vallaelu kujundavate dokumentide väljatöötamisel.

Üheklassiline Väätsa valla teenetemärk on valla põhimääruse kohaselt kõrgeim vallale osutatud teeneid või erakorralist panust tähistav tunnustus. Teenetemärk asutati möödunud aastal omavalitsusliku staatuse taastamise 20. aastapäevaks ning seda on seni annetatud vaid ühel korral.

Lisaks teenetemärgile tunnustas Väätsa vald mitmeid koostööpartnereid tänukirja ja hinnalise kingitusega.

Valla tänukirja pälvis sel aastal 80. aastapäeva tähistanud Kodutütarde organisatsiooni Väätsa rühm, samuti valla pikaajaline koostööpartner AS Väätsa Agro.

30. aastase eeskujuliku tööpanuse eest Väätsa Rahvamajas pälvib tänukirja Maret Rikk. Asta Maasikas, Tiiu Vellama, Heimo Tammiste ja Leili Mäeots saaid tunnustuse seoses nende panusega valla kultuuri- ja turismialasesse tegevusse. Tunnustamaks väärtuslikku tööpanust Väätsa valla talvises teehooldes anti tänukiri Arvi Ilvesele.