Konkurss uue juhataja leidmiseks kuulutati välja detsembris ja Kaiu vallavanema Ülle Kiviste sõnul laekus kokku seitse avaldust. Kolme lapse ema Elerin Vilumets elab Kuimetsas ja on õppinud neli aastat Tallinna Õigusinstituudis. Kuigi tal raamatukogunduse eriharidust ei ole, lubasid nii Kaiu raamatukogu juhataja Külli Kahl, Vahastu raamatukogu juhataja Irma Robam kui ka Rapla Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Katrin Niklus uut juhatajat jõudumööda aidata ja tööülesannetega sujuvalt kurssi viia. Nad kõik olid ka veebruari algul Kuimetsas pidulikul ärasaatmisel ja ameti üleandmisel.

Kaiu valla spordinõunik Aivo Sildvee, kes andis ametist lahkuvale raamatukogu juhatajale üle tänukirja, ütles, et ühtlasi tehti raamatukogus ühiselt inventuur ja koosolemine lõppes Sirje Niitsoo kaetud kohvilauas.

Üle viie aasta, alates ajast, mil Kuimetsa rahvamaja sai renoveeritud, on raamatukogu asunud rahvamaja teisel korrusel. Kuimetsa lastel on tavaks kujunenud pärast tunde raamatukokku koguneda. Seetõttu on raamatukoguhoidjal ühtlasi väike lisaülesanne leida õpilastele huvitavat ajaviidet ja eakohast tegevust.

Aivo Sildvee sõnul peab väikese maaraamatukogu hoidja olema sageli ühtlasi ka sotsiaaltöötaja rollis, sest paljud inimesed soovivad lihtsalt rääkida.

Vahastu raamatukogu juhataja Irma Robam kinnitas sama ja lisas, et kõige olulisem raamatukoguhoidja ameti juures on motivatsioon ja olla ise huvitatud sellest, mida teed. "Me oleme uue juhataja jaoks olemas ja valmis alati aitama, kui vaja," sõnas Irma Robam ja lisas, et kui ta ise ametisse tuli, sai ta samuti palju tuge oma vallast Kaiu raamatukogu juhatajalt.