Veetöötlusjaama projekteerimine-ehitamine valmis kokku kahe hankelepingu raames. Esimene hankeleping lõppes AS K&H lepingurikkumise tõttu, kuna lepinguperioodi jooksul valmis ainult jaama projekt. Teise hanke käigus valiti ehitustööde teostajaks AS Schöttli Keskkonnatehnika, kes veetöötlusjaama tähtaegselt ka valmis ehitas.

OÜ Tõrva Veejõud projektijuht Rando Allilender selgitas vastvalminud veetöötlusjaama tööpõhimõtteid järgmiselt: Puurkaevust pumbatav toorvesi läbib jaamas eelpuhastuse mangaani- ning rauaeraldusfiltrites, kus kahevalentne raud ja mangaan muudetakse õhu juurde lisamisel kolmevalentseks ja filtreeritakse välja. Seejärel läbib eelpuhastusest tulnud veest ~10%  pöördosmoosisüsteemi, kus eraldatakse ~97% sooladest, sealhulgas ka fluoriidid ja vesi pehmeneb ning seejärel segatakse pöördosmoosi läbinud vesi eelpuhastuse läbinud veega ja pumbatakse ühte kahest 100 m3 suurusesse veemahutisse.  Edasi läbib vesi II astme pumpla ning vesi pumbatakse veevõrku tarbijatele. Kaarlimäe puurkaevu vee tarbimine on ligikaudu 110 m3ööpäevas. 

„Veetöötlusjaam on varustatud diiselgeneraatoriga, mis tagab klientidele ka voolukatkestuste puhul veevarustuse," lisas Allilender.

Uue Tõrva linna veetöötlusjaama avamine toimub 29.02.2012 kell 14.00 Kaarlimäel.