Aga siirdume tänapäeva. Millega me tegeleme, kui suur on meie liikmeskond ja kuidas me toime tuleme? Iga koguduse tähtsam ülesanne on kuulutada Jumala Sõna, jagada sakramente, palvetada ja teha hoolekandetööd. Samas peame tagama ka pühakoja säilimise kultuurimälestisena tulevastele põlvedele.

Igal pühapäeval kutsub kirikukell rahvast 14.00 algavale jumalateenistusele. Kõik on oodatud ühisele osadusele. Meie kirik on meelispaigaks ka Iisakut külastavatele turistidel ja külalistele nii lähedalt kui kaugemalt.

Lisaks pühakojale on meil ka oma kogudusemaja, kus toimuvad erinevad tegevused. Töötab kantselei, mis on avatud teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kella 10.00 - 15.00. Jaanuarist kuni Suure Reedeni toimuvad ka jumalateenistused kogudusemajas selleks otstarbeks kujundatud talvekabelis.

Igal kolmapäeval algusega kell 13.00 toimub palvetund.

Teisipäeviti toimub kogudusemaja saalis kasutatud riiete müük. Oleme avatud 10.00 - 17.00 ( abisaadetis saabub meile sõpruskogudusest Saksamaalt, kelle eesmärk on toetada saadud tuluga meie kogudust ning samas pakkuda kõigile soovijaile võimalust odavamateks ostudeks).

Oleme riideabi jaganud ka Illuka ja Tudulinna kogudustele ning Kohtla-Nõmme Lastekodule.

Mõni sõna ka meie tööplaanist: Leerikool alustab tööd 1. aprillil algusega kell 12.00 kogudusemajas. Leerilaste õnnistamine toimub nelipühal, 27. mail.

Pühapäeval, 20. augustil toimub kirikus ristimispüha jumalateenistus.

Surnuaiapüha Iisaku kalmistul toimub 24. juunil algusega kell 12.00

Käesoleva aasta 6-9.septembrini külastab Iisaku kogudust sõpruskoguduse esindus Saksamaalt Breklumist, tähistamaks koos 20 aasta möödumist partnerlussidemete loomisest. Selle ürituse raames toimub 8. septembril Rakveres praostkonnapäev ja 9.septembril on meie kirikus tänujumalateenistus.

Jätkub meie hea koostöö Iisaku Hooldekoduga, kus toimuvad meil kaks korda kuus ühised palvused.

Lootsime sellel aastal alustada kiriku tornikiivri remonditöödega, aga paraku ei leidnud meie taotlusprojekt PAK-is toetust. Nüüd aga meie tegemistest arvudes. Millised on meie tulud ja millele need on kulunud? Meie koguduse hingekirjas on 528 inimest, nendest liikmeannetajaid 130 inimest seisuga 31.12.2011. Kokku laekus eelmisel aastal 5803 €, sellest liikmeannetusi 3584 €, annetused kirikus 1424 €, kasutatud riiete müügist laekus 295 € ja kohalik omavalitsus toetas meie tegevust 500 €

Kulud kokku olid 5361 €, sellest töötasudeks makstud (bruto) 2084 €.

Koguduses on palgalisi töötegijaid üks - koguduse õpetaja, tema kuu bruto töötasu on 173 €.

Riigimaksudeks kulus 695 €.

Tuleb tasuda ka maksud EELK Konsistooriumile kokku 621 € ja EELK Viru praostkonnale 165 €.

Koguduse kinnisvarale tegime kulutusi 929 € eest. (elekter, pisiremondid, olmejäätmete vedu, vesi, kütus muru niitmiseks ja kiriku kütmiseks )

Sidevahenditele 54 €

Kulutused transpordile 197 €

Talitused, jumalateenistused (küünlad, oblaadid, armulauavein) 116 €

Bürookulud 113 €

Ajaleht „Eesti Kirik", vaimuliku sisuga trükised, ja raamatud 186 €

Koolitus 20 €

Esinduskulud 181€

Remondifondi 442 €.

Ülevaatest on näha, et koguduse kasutada on üsna väike kogus raha. Sellest piisab vaevalt ainult jooksvate kulude katteks. Vajalikud suuremad remonttööd, nagu kiriku tornikiivri katte vahetus ja hoone fassaadi korrastamine, jäävad ootama lahkete sponsorite toetust.

Koguduse juhatus tänab oma ustavaid liikmeid, sest tänu nende annetustele on kogudus suutnud siiani oma ülesandeid täita. Täname ka kõik neid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on pidanud vajalikuks meie kogudust toetada. See näitab, et on veel inimesi, kelle jaoks kristlikud väärtused omavad tähendust.