otsustati väga kiirelt ja õpetajate poolt tuli ka ettepanek korraldada pikett."

Meeleavaldus Aruküla Põhikooli ees algab täna hommikul kell 8.30 ning seal osaleb enamik kooli õpetajatest, kes kõik liiguvad sealt edasi ka Vabaduse väljakul toimuvale miitingule.

Astrid Liiskmann nimetab tähtsamateks streigi põhjusteks vajadust näidata välja meelsust valitsuse tegevusetuse ja õpetajatöö riigipoolse mitteväärtustamise suhtes.

„Tegelikult see senine valitsuse poolne suhtumine ja poliitika ajab ikka kurjaks küll. Öeldakse, et raha ei ole ja raha ei tule - pidevalt leitakse põhjendusi, aga ei leita võimalusi. Jääb lausa mulje, et neid ei otsitagi," sõnas streigijuht.
 „Koolis töötavad ju inimesed, kes armastavad oma tööd ja ei ole valmis niisama lihtsalt ametit vahetama, et saada paremat palka. Meile meeldib õpetada Eestimaal eesti lapsi."

Enamik õpetajate nõudmisi on suunatud riigi ja valitsuse poole, kelle tegevusega hariduse vallas ei olda rahul ja tuuakse välja, et senised valitsuse poolsed vastutulekud õpetajatele on olnud vaid näilised.

 „Me ootame, et meie tööd väärtustataks riigi poolt, et meid nähtaks ja märgataks. 10 aastat lubadusi ei ole meid aidanud isegi keskmise palga tasemeni," tõdes Astrid Liiskmann, kes aga rõhutas, et streigiga ei soovita midagi halba lastele ega lapsevanematele.

„Tahame vaid valitsusele öelda, et me oleme olemas ja me ei ole rahul seniste otsustega. Me võitleme oma õiguste eest."

Eelmisel nädalal ärritas Aruküla koolipere endise vallavanema ja praeguse Riigikogu liikme Andre Sepalt saadetud kiri direktor Avo Mölsile, kus ei pidanud Aruküla õpetajate planeeritud streigi  mastaabsust normaalseks, kuna Aruküla õpetajaid on valla poolt varem palju toetatud ja palju vaeva nähti ka kooli renoveerimisega.

Õpetajate meelest ei saanud endine vallavanem täpselt aru, mille vastu streik on suunatud.

„Töötingimused on Aruküla Põhikoolis väga head, aga kahjuks ei saa renoveeritud kooli osadeks jagada ning kodus lauale panna või lastele selga tõmmata," võttis teema kokku streigijuht Astrid Liiskmann.