• 18. jaanuar - Murumunad (keskmine liitrühm);
  • 24. jaanuar - Nöpsikud (noorem liitrühm);
  • 25. jaanuar - Tähesõbrad (vanem liitrühm).

Erastvere Looduskeskuses võttis meid vastu alati rõõmsatujuline ja naerusuine Pilvi Saar. Nöpsikute rühma programm erines veidi teiste rühmade programmidest - meie matk ei olnud väga pikk, see-eest põnev ja sisutihe seiklus looduskeskuse lähiümbruses. Avastamisrõõmu jagus pea igal sammul. Nägime erinevaid lindude kodusid - nii looduslikke, kui inimkätega tehtuid, leidsime lumelt rebase ja nirgi jäljed, tutvusime metsloomade tarbeks ehitatud toidumaja ja selle andidega, viisime kaasavõetud külakosti looduslikku toidumajja - suure- suure puu alla! Saime teada, et metsaelanike erilised maiuspalad on aed- ja juurviljad, teravili, kuiv hein, tammetõrud, kuivatatud lepa-, haava- ja kasevihad ning sool.

Suuremate rühmade lapsed käisid matkamas metsa all, nemad jaksasid rohkem kõndida ja lumes sumbata. Metsa külalised said kaela „hundipassi" - hundi pildiga medaljonid - nõnda maskeerununa käidi otsimas jäljeradasid. Murumunad ja Tähesõbrad leidsid metskitse, metssea, põdra, rebase ja nirgi tegutsemis- ja liikumisjälgi.

Enamikule lastele vaieldamatult sügavaima mulje jättis kohtumine miniküülik Ruudiga, kes enam ei olnudki nii mini, aga see-eest väga julge ja lastesõbralik J. Ruudi juures peeti ka lõpuring, kus korrati uusi teadmisi, sai küsida palju küsimusi ja jagada metsast kaasasaadud positiivseid emotsioone.

Jäljehommikud olid rõõmuderohked ja elevustpakkuvad nii väikestele kui ka suurtele. Lapsed küsivad ikka aeg-ajalt: „Kuna me jälle läheme...?"

Aitäh kõigile, kes meid loodusele lähemale aitavad!