sõnul ei ole otstarbekas kõiki elanikele suunatud teenuseid kohalikul omavalitsusel ise arendada, vaid tulebki koostööd teha organisatsioonidega, kel on konkreetset teenust puudutava valdkonnaga rohkem kogemusi ja teavet. „Lähiperspektiivis saab mõlema projekti üheks lüliks Valdeku 13 maja, mille baasilt kõik kavandatavad tegevused toimuma hakkavad, kuid MTÜ-le NIRK on pakutud võimalus juba märtsi lõpus oma tegevust jätkata Nõmme vana apteegi ruumides Mai tänaval. Endised apteegiruumid on praegu müügis, kuid kuni ostja leidmiseni võib neid kasutada mittetulundusühing," lausus linnaosavanem.

NIRK MTÜ algatatud projekti tulemuseks on erivajadustega väikelastele, õpilastele, noortele ja täiskasvanutele suunatud nii-öelda põlvkondade maja mudeli loomine ja selle toimimiseks jätkusuutliku äriplaani koostamine. Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetas põlvkondade maja projekti 2852,72 euroga.

„Praegu pakume me teenust põhikooliealistele hariduslike erivajadustega üldhariduskoolide lastele. Põlvkondade maja eesmärk on laiem, et pakkuda kvaliteetset sotsiaal- ja haridusteenustepaketti ning huvitegevust erinevas vanuses Nõmme linnaosa erivajadustega inimestele," selgitas Ave Kalmus MTÜ-st NIRK.

Teine projekt puudutab mobiilset noorsootööd, mis sotisaalpedagoogilise mudelina jõudis Eestisse 2005. aastal, kuid selle rakendamine on võtnud aega ning seni pole inimressurssi vähesuse tõttu suudetud seda vajaliku järjepidevusega ellu viia. Vajalik on kindlasti piirideülene koostöö, seda nii erinevate linnaosade, linnade kui ka valdade näol.

MTÜ RuaCrew juhatuse liige Annegrete Johanson peab mobiilse noorsootöö mudeli rakendamist oluliseks, sest järjest rohkem on neid noori, kes ei osale erinevates planeeritud huvialategevustes ning veedavad pigem oma vaba aega kas kaubanduskeskustes või tänavatel-parkides. „Mobiilne noorsootöö on mõeldud eelkõige just nendele noortele, kes praeguste pakutavate teenusteni kas ei jõua, ei soovi või sealt erinevatel põhjustel välja heidetakse, kuid siiski nõustamist ning suunamist vajavad, ennetamaks näiteks õigusrikkumisi," selgitas ta.

Lisaks Nõmme linnaosa valitsusele on MTÜ RuaCrew mobiilse noorsootöö projekti partneriteks Tallinna spordi- ja noorsooamet, Põhja-Tallinna valitsus, Viimsi vald, Harku vald ja Keila linn. Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetas projekti 3480,74 euroga.