Meie lapsed said aasta alguses osa Pikavere Kool-Lasteaia looduse õppepäevast Pikaveres ja putukamees Toomas Pranstibeli putukakollektsioonist Aegviidu Lasteaia saalis.

Sõbrapäeval külastas meie lapsi liiklus- ja teisi politseitarkusi jagav Lõvi Leo. Lustlikele vastlasõitudele kelgumäel ning mängudele lumel lisasid vastlapäeva hõngu hernesupp ja vastlakukkel. Tänu lapsevanemale Üllar Kubjale said lasteaialapsed vastlanädalal kogeda elamusterohket saanisõitu mootorsaaniga Puki mäele. Loomadele viidi metsa ka head-paremat toidupoolist.

Pidulikul Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel oli lasteaiaperet tervitamas Aegviidu vallavanem Tõnis Väli. Lasteaialapsed esinesid rahvatantsu, laulude ja luuletustega, mängiti ringmänge ja maiustati lipuvärvides tordiga.

Märtsi algul on lastel võimalus osa saada RMK Aegviidu Looduskeskuse talvisest õppeprogrammist; loodame, et ka kahe-kolmeaastaste väikesed jalad peavad loodusmatkale vapralt vastu. Peagi jõuab kätte aga igaaastane memmede pidu, kus lasteaiaperel on kavas lustida koos kohalike tantsumemmedega. Pidu rikastavad kindlasti laste ja memmede ühistantsud.

Rahvamaja kutsel on nii kooli- kui lasteaialastel võimalus osaleda 12.märtsil teatrikuu raames tasuta etendusel rahvamajas. Peagi terendab ees kevade alguse pidu ja lihavõttepühade tähistamine. Lasteaia vanema rühma lapsed osalevad kevadel traditsioonilisel Laulasmaa rahvatantsupäeval ja võimlemispeol Pirital. Kavas on veel nii mõnedki matkad ja erinevad üritused.

Kõige eelpool toodu ja veel palju muu teostamist toetab jaanuaris Aegviidu Vallavolikogu poolt kinnitatud lasteaia uus arengukava aastateks 2012-2016. Teoksil on mitmed projektid. Kavas on laste sujuvaks üleminekuks lasteaiast kooli kokku kutsuda lasteaia- ja kooliõpetajate ühiskoosolek. Mitmete meie tegemiste kohta saab teavet lasteaia kodulehelt www.aegviidulasteaed.ee.

Ja uhkusega saab lasteaiapere taas tõdeda, et järjekordne väärikas lasteaiaga seotud Aegviidu kodanik Tija-Inta Vaikre on pälvinud suurima austusavaldusena meie valla aukodaniku tiitli. Täitub ju Tijal vähem kui aasta pärast 50 aastat staaži Aegviidu inimeste meditsiinilisel teenindamisel. Lasteaias saab sellel vahval naisel järgmisel aastal täis 40 aastat staaži, kui väikeseid vahepause mitte arvestada. Tija on nende aastate vältel olnud nõu ja jõuga abiks nii suurtele kui väikestele, pakkunud alati abi ja turvatunnet.

Lõpetuseks teave kõigile: 28.aprillil ootame kõiki lasteaia juubelisünnipäeva puhul suurele ühispeole meie õuealal. Täpsem teave aprilli algul.

Päikselist kevadeootust!