Olenemata aastaajast saab talus saab vibuga täpsust lasta, leivateo õpitoas osaleda, klassikalist ja Tai massaaži nautida. Kohe turismitalu piiril asub Padise seikluspark, mis pakub põnevat tegevust meeskondadele.

Kõlli talu uus elu

Praeguse talu peamaja asub Kloostri jõe kaldal paigas, kus kunagi asus koolimaja. Padise mõisnik Eduard von Ramm andis ehitusmaterjali ja koolimaja valmis 1870. aastal. Kui 1923. aastal koolimaja mõisahoonesse koliti, jäi koolimajja elama koolmeister Toomas Kõll.

"Rahvas kutsub siiani meie maja Kõlli koolimajaks, ehkki seda päris koolimaja enam pole," räägib Ülle. Kloostri-Aruküla kooliajast on säilinud tunnistused, fotod koolimajast, õpetajatest ja lastest ning isegi 1875. aastal koolmeistri ametisse võtmise kontraht. Peamaja teisel korrusel on harmoonium, seinal koolmeistrite portreed. Sügava ajaloohuviga abikaasa Kalmer peab plaani avada talus kooliteemaline muuseum, kraami on ta selleks kogunud pikemat aega.

Enne veel, kui muuseumiloomiseks läheb, valmib kuldsete kätega Kalmeril talu maile Kloostri jõe äärde laululava. Kolm kuud kestnud ehitamise järel on suur lava katuse alla saanud. Sumpame läbi lume poolelioleva ehitiseni.

Lava saab naabri nime

"Nüüd tuleb tagasein veel kinni ehitada, et kõla oleks. Siia mäeveerule tulevad pinkideread," näitab perenaine abikaasa kätetööd.

Ülle sõnul tuli mõte jaanituleplatsi serva laululava rajada loodusest endast: "See lihtsalt on selline koht, kuhu laululava sobib, vaata!". Ehitise avamine koos uhke kevadpeoga toimub 27. mail. "Tuleb suur kevadkontsert. Juba on esinema lubanud tulla Vanamõisa koorid," räägib Ülle. Lindilõikamise ja kevadkontserdi järel lubab perenaine talu poolt suppi ja kooki pakkuda.

Saladuskatte all ütleb Ülle, et laululavale on kavandatud anda toreda üleaianaabri nimi. "Tahaksime seda teha talle üllatusena ja ma ei tea, kas on hea mõte seda praegu välja rääkida," mõtiskleb Ülle. Esialgu saan kirja panna, et tegemist on omaaegse poptähe ja muusikuga, kellelt neli aastat tagasi ilmus plaat 31 igihalja meloodiaga 1960.-70. aastatest.