Räägi palun natuke oma ettevõttest?
Tegutsetud on 10 aastat, kui algselt enda tarbeks rajatud kasvuhooned võimaldasid kasvatada rohkem taimi ning selgus, et neile on olemas ka huvitatud ostjad nii Võru ja Vastseliina turul kui ka kliendid, kes käivad kodus ostmas. Ostjaid ja huvilisi tekkis järjest enam ning moodustus püsiklientuur, kellest mõned käivad minult taimi ja juurikaid ostmas isegi Tallinnast. Osa toodangust müüakse ka Tartus. Müün enamasti Võru turul, Vastseliinas, kuid ka laatadel. Alguses kasvatasin ka maasikaid, kuid enam mitte, kuna see eeldab suurt ajakulu ajal, kui metsas on palju marju ja seeni, mis ootavad kõik korjamist.

Mis Sind kõige rohkem paelub oma ettevõtluse juures?
See on mulle nagu hobi. Kohe, kui kevad saabub, ootan juba, et saaks näpud mulda pista ja tegutsema asuda. Aias tegutsemine annab jõudu ja tekitab hea tunde, et saan ise endale tööandja olla.

Mida soovitaksid teistele, kes oleksid ettevõtlusest huvitatud, kuid on senini kahtleval seisukohal, kas vastutusrikka ülesandega toime tullakse?
Esiteks, isegi kui ettevõtjaks ei hakata, siis enda jaoks soovitan kõigil natuke juurikaid, taimi, marju ja lilli kasvatada või korjata metsast seeni ja marju. Kui, aga on soov sellega ka tulu teenida, siis ei ole sealgi midagi ületamatut. Paberimajandus võib tunduda hirmutav, kuid tegelikult on ikkagi kõik kättevõtmise asi ning kokkuvõttes pole seal midagi keerulist. Kas või ainult metsas on tohutu rikkus, mis ootab korjamist.

Mis on plussid Misso vallas tegutsemiseks?
Ei kujutakski seda teistmoodi ette - olen siin sündinud ja kasvanud. Maal on hea elada: töö ootab mind ju juba kodu-uksest välja astudes.

Tulevikuplaanid- koostöö teiste ettevõtjatega?
Olen saanud pakkumise müüa juurikaid ja köögivilju Tartusse mõnesse restorani ja Tallinnasse. Osalen ka Seto-Ape (www.setoape.eu) projektis, mis propageerib kohalikku toodangut, kuid eks see on keeruline - lätlaste hinnad kipuvad tihtipeale olema oluliselt madalamad ning see tõrjub Eesti tootjad turult välja.

Soovime Pajustiku talule jõudu ja head külviõnne ka edaspidiseks!