Esinumbris kajastati

Volikogus kinnitati Vastse-Kuuste valla 1997. a. eelarve. Tulud-kulud 1997. aastaks olid 4 040 900 krooni. Teise päevakorrapunktina arutati raamatupidaja ametikoha koondamist 0,5 ametikohale seoses raamatupidamisprogrammi kasutuselevõtuga. Munitsipaalomandis olev Valgemetsa suvila otsustati panna enampakkumisele, alghinnaks kinnitati 100 000 krooni. Lisaks kinnitati Vastse-Kuuste põhikooli haldus-, õppe-, abi- ja teenindava personali koosseis ning lasteaia "Kaari" toidupäeva maksumus ja õppemaks. Toidupäeva maksumuse hinnaks kinnitati 9 krooni ja õppemaksuks 30 krooni nooremas vanuseastmes ning 35 krooni vanemas vanuseastmes.

ME Vastse-Kuuste Soojus juhataja Valentin Lutsar kirjutab küttemajandusest alevikus. 1996. aasta detsembris rakendati iga hoone soojasõlmes töösse soojusarvesti ning senise arvutusliku meetodi (võrdselt jagamine) asemel selgus kõigi tarbijate poolt tarbitud tegelik soojuse kogus. Erinevate majade ühesuguste korterite soojuste arveid ei saa aga võrrelda, sest ainuüksi soojuskaod on igal hoonel erinevad, rääkimata inimeste soovidest toatemperatuuri osas. Soojuskulude vähendamiseks soovitab härra Lutsar teha korda hoone küttesüsteemid, välja selgitada ja kõrvaldada hoones esinevad soojuskaod.

Kultuurimaja teavitab oma ringidest ning kutsub neis osalema. Lastele olid liikumisrühmad ning näite- ja mudilasringid, täiskasvanutele näite- ja folklooriringid, naisvõimlemine, kultuurimajas käisid koos ka naisteklubi ja pensionäride klubi "Kanarbik". Üritustest hakkavad muu hulgas silma iga kahe nädala tagant toimuvad jumalateenistused - praegu neid enam ei toimu. 8. märtsil kutsutakse aga ajaviiteõhtule "Huvitavat naistest".

Kiidjärve ja Vastse-Kuuste raamatukogu annavad ülevaate oma lahtiolekuaegadest ja raamatute valikust ning andmed lugejate ja laenutuste kohta 1996. aastal. Kiidjärve raamatukogu ostis juurde 265, Vastse-Kuuste raamatukogu 765 raamatut.

Õnnitletakse eakaid juubilare ja vanemaid laste sünni puhul. Jaanuaris sündisid Kristo Saare, Diana Tens ja Mariliis Lodjak.