Sellel aastal alustati koolispordis uue võistlusega 3 x 3 vastu. Osalevad 4.-5. klasside tüdrukud ja poisid. Võistlused toimuvad erinevates kohtades üle Eesti. Meie maakonnast osales 13 poiste ja 9 tüdrukute võistkonda. Igale noorele korvpallurile anti korralik tänavakorvpall.

Vastse-Kuuste väiksemad tüdrukud ja poisid on korvpalli õppinud sellest sügisest. Mängudes me väga teistele alla ei jäänud. Muidugi õppida on veel palju, kuid tulemuseks 4. ja 6. koht on hea. Koht esimese kahe hulgas jäi 1 punkti kaugusele. Poisse osales meie koolist 3 võistkonda. Kuna 5. klassist keegi korvpalli ei mängi, osalesime 2.-4. klassi poistega. Ega muud puudu ei jäänudki, natuke oskusi juurde ja tabavaid korve. Vastse-Kuuste 3. võistkond võitis oma alagrupis 1. koha, kuid nn ristimängudel saime ühe kaotuse ja kukkusime mängima kohe 4.-6. kohta. Nende tulemuseks jäigi 4. koht, 1.-3. koha saavutajad olid kõik gümnaasiumiõpilased, meil lihtsalt ei ole nii pikki poisse. Vastse- Kuuste 1. ja 2. võistkond jäid küll 12. ja 13. kohale, kuid said palju kasulikke mänge. Neil on oma võidud veel ees.

Kohe mõni päev hiljem osalesime 1.-3. klassi tüdrukute ja poistega Põlva maakonna rahvastepalli võistlustel. Kuna enne võistlusi me eriti harjutada ei saanud, ei julgenud väga häid tulemusi loota. Lapsed olid aga tublid. Peale esimesi ehmatusi võtsime ennast kokku ja nii hakkasid võidudki tulema. Kahju, et kogu aeg sattusid tüdrukute ja poiste mängud samale ajale. Pidin valima, kumma võistkonna juures mingil hetkel olen. Tulemus aga oli selline, et ühtedele jäi ikka abistav nõu andmata ja vajalik punkt läks kaotsi. Kui samal ajal on otsustavad mängud ja mõlemal võistkonnal oleks vaja ergutust, siis paratamatult pean ühe võistkonna omapead mängima jätma. Tulemuseks seekord tüdrukutel 3. ja poistel 6. koht. Poistel oleks olnud võimalus ka 3. koht võita, aga mitu ühepunktilist kaotust seda lihtsalt ei võimaldanud.

Tahaksin kiita kõiki võistlustel osalenud poisse ja tüdrukuid, sest kui meil ei tulegi kõik välja ja kaotame, ikkagi võitleme mängu lõpuni.