Mulle meeldib siin, Rõngu vallas Tilga külas Koopaaru talus elada. Mulle meeldivad inimesed minu ümber, naabrid minu läheduses. Minu perele meeldib siin elada. Kas pean end rõngulaseks? - jah, pean küll.

Kuidas Sa siia kooli tööle sattusid?

Rõngu valda, Tilga külla kolides otsustasin hilissügisel, et kui siin kodukohas on olemas mingi peresõbralik sobiv töökoht, mis annab võimaluse väikeste laste kõrvalt käia kodu ja lasteaia lähedal tööl, siis vahetan töökohta. Endalegi üllatuseks sain töökoha koheselt kui valda võimalusi uurima läksin. Rõngu keskkoolist oli sekretär ära minemas elukoha vahetuse tõttu ja ametikoht vabanes. Kuna olin sekretäri tööd õppinud ning sel erialal ka kunagi töötanud, ei olnud töö mulle võõras. Väikeste laste kõrvalt ka täiesti sobiv. Rõngu keskkoolis on peresõbralik töökeskkond ja hoolivad inimesed ümber.

Mida pead oma igapäevatöös kõige raskemaks ja mis on kõige huvitavam?

Kõige raskemaks ... kui haigus segab tööle tulla. Kõige huvitavamaks aga ... võimalus midagi organiseerida, koostöös midagi päriselt ära teha, jättes jälje ... Mulle meeldivad ja ma naudin eesmärkidega tegevusi, armastan organiseerida, teha tegevusplaane, jagada ülesandeid, vastutada, teha aruandeid ja rõõmsalt teatada, et eesmärk on täidetud, tulemus saavutatud. See on huvitav, nauditav, motiveeriv, annab elule värskust ja vürtsi.

Palun nimetada kolm kõige olulisemat asja, mis motiveerivad Sind Sinu töös?

Võimalus midagi organiseerida, korraldada, saada see tulemuslikult tehtud. Ja loomulikult inimesed minu ümber, koostöö nendega. Saigi ju kolm: organiseerimine, inimesed, koostöö.

Millised on Sinu head omadused ja tugevused, mida tood oma tööellu, meeskonda?

Minu head omadused? Seda on õigem teistelt küsida.

Kristina headest omadustest on väga lihtne rääkida. Kõigepealt nimetaksin energilisuse, suure töötahte, pingetaluvuse. Ta on väga ebaeestlaslikult vastutulelik ja valmis kulutama oma aega ning energiat kogukonna hüvanguks. Tilga külal (ja mitte ainult külal) on küll vedanud, et see noor pere sealtkandist omale kodu leidis.

Meeskonnatöös hindan eelkõige Kristina täpsust, kokkulepetest ja tähtaegadest kinnipidamist ning kuulamisoskust. See viimane on tänapäeva kiirustavas ühiskonnas üsna haruldaseks muutunud. Mida veel lisada? Jonnakus, aga ka seda oskab Kristina heade mõtete elluviimiseks kasutada. Haruldane. (Celia Arras)

Kristina on minu arvates äärmiselt positiivse ellusuhtumisega inimene. Entusiasmist ja südamesoojusest tal puudust ei tule. Olen kuulnud teda tihti ütlemas, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Temaga võiks tunde jutustada erinevatel teemadel - nii tõsistest asjadest kui ka lihtsalt lobiseda ja nalja teha. Harva on ta kurb, siis kui temast aru ei saada. Kristina usub inimestest enamasti ainult head. (Eda Markov)

Öeldakse, et lapsed muutuvad aina püsimatumateks koolis. Sul on endal kolm toredat last, kas tunnetad midagi seesugust?

Ma tunnen, et mul on tõesti kolm toredat last. Ja püsimatus on laste juures vaid kasulik. Kasvatamatus ei ole püsimatus. Püsimatust saab tundide ajaks kasvatuse ja reeglite/raamidega ohjeldada, mida koolis tehaksegi. Aga püsimatu laps on lihtsalt elav, aktiivne laps, tänu kellele me elame, areneme ise ja õpime elus edasi minema. Õnneks on meil püsimatud lapsed.

Oled valla volikogus, külavanem, lasteaia hoolekogus, MTÜ Monarata juhatuse liige jne, kuidas jaksad?

Vahel ei jaksagi. Kuid õnneks on mul pere - tõeliselt toredad lapsed ja armastav abikaasa - kes on alati minuga. Kui olen end kohustustega liialt üle koormanud, raputab mees mind selgete ja lihtsate sõnadega maa peale tagasi. Võtan aja maha, kogun jõudu ja jaksan jälle.

Mis on suurim väljakutse ja milline suurem mure Rõngu vallas?

Koolireform, haldusreform, õpilaskodu olemasolu, töökohad, turism, transport, teed, küte, olemasolevate ettevõtjate hoidmine, uute võimalike ettevõtluste loomine, vaba aja organiseerimine, kinnisvarade hooldus - need on lahendamist, tööd ja pühendumist nõudvad valdkonnad. See on suur töö mitmete raskete otsuste ja kohustustega.

Rõngu on väike koht, kas siin on raske saavutada autoriteeti?

Kui Sa teed õigeid asju, tegutsed vastavalt inimeste ootustele, kui Sinu sõnumit mõistetakse ja aktsepteeritakse, siis oled Sa üks kogukonnast.

Mis on Sinu lemmiksõna või lause?

Mul on kaks sellist oma lemmikmõtet:

Iga inimene, keda kohtad, jätab Su ellu vähemalt väikese positiivse jälje, loomulikult siis, kui sa lased sel juhtuda ...

Kui mõtlemine on muutunud liiga ühesuunaliseks ja negatiivseks, tuleb hakata seda parandama. Nii nagu riideesetki, on kõike võimalik korda teha.

Sõna (lause), mis Sulle ei meeldi?

Ei taha, ei saa, ei oska - üllatavad mind. Kui ei taha, siis ei saagi. Kui ei saa, siis tähendab ei tahagi väga. Kui ei oska, siis kuula, uuri, õpi - see aitab.

Millist ametit tahaksid veel proovida?

Olen olnud toitlustus- ja majutusettevõttes tegevjuht. See töö oli mulle tõeline nauding - arendav, õpetlik. Elukoha vahetuse tõttu loobusin sellest ja väikeste lastega tuli valida vähem vastutusrikkam töö. Nüüd, kui lapsed juba suuremad, soovin end uuesti arendada juhtimisvaldkonnas. Rohkem eesmärke, vastutust, tööd ja tulemusi.