Esinejaid hindas karm kuid õiglane zürii järgnevas koosseisus: zürii esimeheks oli Vilde-nimelisest rahvateatrist Aire Pajuri, teisteks liikmeteks aga Karl Laumets Tartu üliõpilasteatrist , Palupera külateatri ,,Muhklid" näitejuht Anita Pavlova ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilane Kätlin Tatar. Päeva alustas juba eespool mainitud Eda Markovi tublide mudilaste esitatud ,,Sibulad ja šokolaad". Näidend pakkus publikule nii naeru kui ka väga meeldiva näitlemistöö nautimist. Üksteise järel said Rõngu rahvamaja lavale astuda ka ülejäänud mudilased nooremas astmes. Näitemänge oli nii vahetunni, Buratino jõulusoovi ning ka ulmelisematel (robot-isa) teemadel. Peale väikest snäkipausi kasvas publiku ootus ning näitlejate ärevus veelgi suuremaks, nimelt nüüd oli põhikooli vanema astme kord võistlustulle astuda. Kuuste Kännuteater naerutas vaatajaid J. Jaigi ainetel lavastatud näidendiga ,,Kuninga kingsepad".

Nõo põhikool tõi vastukaaluks lavale väga tõsise teemaga tüki ,,Puhtalt lehelt". Veerand tunni jooksul jutustasid andekad õpilased loo vaesest tüdrukust, kelle ebaõnnestunud minevik kimbutas teda ka uues koolis ning elukohas. Tänu heale sõbrannale ning tema toetusele suutis neiu väljuda masendusest ja uuesti eluga edasi minna. Rõngu valla õpilased esinesid Jana Roosimägi juhendamisel vapralt näidendis, millest ei puudunud nali, naer ega fantaasiarikas noor neiu. Mari, kes on koolieelikust tütarlaps, ei ole täiesti tavaline tüdruk. Tal on nimelt väga elav fantaasia ning kui Mari üksi on, hakkab juhtuma nii mõndagi huvitavat. Küll käivad tema juures sodielukad, supivanad ning veel paljud teised tegelased, kelle olemasolusse paraku Mari vanemad skeptiliselt suhtuvad.

Peale kosutavat lõunasööki Rõngu keskkoolis jõudis lavale viimane konkureeriv lavastus, Merilin Mäe omaloominguline ,,Varjuväljapääs". Näidend rääkis Miast. Noor neiu, kelle elu on läinud nii, nagu ühe tüdruku elu minema ei peaks. Ta seisab teelahkmel ja teeb otsuse, mis muudab kõike jäädavalt. See on lugu armastusest, sõprusest ja elust lahkumisest varjuväljapääsu kaudu. Zürii vajas lõpliku otsuse langetamiseks aega ning peale arvestusliku osa lõppu sai publik osa ka üllatusesinejate lavashowst. Esines Rõngu rahvamaja lasteteater ,,Rosinad", rühma juhendajaks on üks züriiliikmetest - Anita Pavlova. Pisikeste esinemisse oli põimitud nii humoorikas näitemäng kui ka lõbus tants. Viimaks, kui osalejate pihud juba higised, süda pekslemas ning ootusärevus laes, saabusid tulemused.

Zürii selgitas välja parima omaloomingulise näidendi, milleks osutus Nõo põhikooli näidend ,,Puhtalt lehelt", parima näidendi põhikooli nooremas astmes - Rõngu keskkooli ,,Robot-isa" ja parima näidendi vanemas astmes - jällegi Nõo põhikooli ,,Puhtalt lehelt". Rõngu noored said kohe erakordse rõõmu osaliseks, kuna põhikooli nooremas astmes said parima poisi ja tüdruku osatäitja auhinnad just Rõngu enda õpilased - Ranette Sööt ja 4. klassi poistetrupp näidendist ,,Robot-isa". Ka gümnaasiumiastmes said suure üllatuseks osaliseks Kaarel-Paulus Kaeramaa ning Tiina Laineste, kes said samuti parima poisi ja tüdruku osatäitja auhinnad. Kaarel-Paulus Kaeramaa, kes kavatseb ka oma tuleviku siduda näitlemisega, rääkis, et võit oli tema jaoks küll väga ootamatu, kuid siiski rõõmustav. ,,Ei osanud isegi mitte unistada sellisest võidust," rõkkab noormees veel tunde pärast teatripäeva lõppu sõprade ja pere seltsis. Selline tore üritus väärib kindlasti seda, et rohkearvuline publik käiks kaemas noorte ning mudilaste pingutusi teatri tegemise ja näitlemise vallas. Kultuur, mis tuleb tasuta koju kätte, ei tohiks jääda nautimata!